![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Planerar en grekisk afton för några vänner, vi blir 16 personer. Lite meze har jag tänkt...vad ska jag ha för "dessert"? Är barnsligt förtjust i galaktoboureiko men det verkar så svårt...hjälp mig
![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Hva med baklava? Den er enkel å lage, og får du ikke tak i filodeig, bruk utkjevlet butterdeig fra frysedisken. Kan serveres som den er, eller med litt pisket kremfløte eller vaniljeis, f.eks.
http://godgreskmat.wordpress.com/2011/09/26/baklava/ |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Det är ju oxå väldigt gott...
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag har med framgång gjort "Arkadisk äppelpaj" som efterrätt. (Från kokboken "Ett kök i Arkadien").
Ugnen på 200 grader. I botten på en form lägger man cirka 6 skalade äpplen skurna i tunna klyftor. 250 gram (!) smör skivas med osthyvel och ska varvas med äpplena. Så till en smet som ska ligga ovanpå. Vispa 5 ägg med 2 dl socker. Häll ner 75 gram smält smör tillsammans med 3 dl mjöl och 3 tsk bakpulver. Grädda i cirka 40 minuter. 1 msk kanel samt 3 msk florsocker siktas ovanpå. Kan åtnjutas med glass. Birgitta. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Vi inviterte familien på Gresk mat i går ![]() Jeg laget en "Taverna"panne Moussaka, den ble veldig godt mottatt ![]() - spesielt av de to i familien med cøliaki, i Hellas kan de jo ikke spise Moussaka! |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Härlig paj låter det som
![]() ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Apelsiner filéade och med en lag droppad över med citruslikör och kanel. Garnera med granatäppelkärnor och servera med vaniljglass. Eva
|
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Birgitta. |
![]() |
|
|