![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vore kul att höra vad alla har för favoriter när de är i Grekland
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
en gyros på det lokala gyrostället för 2,20€ förstås, en bira till det...
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Favoritmellanmålet i Grekland är en bit feta, några oliver och kanske en tomat eller en god spenatpaj. Till lunch blir det lite annat på bordet. Gärna killing, kyckling, ungsbakad potatis med gröna örter, rödbetor, fava eller något annat gott. Retsina, lokalt rött eller vitt vin och säsongens frukt.
Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]()
En Toast och en Mythos på en bar mitt i folkvimlet. Då finns det mycket att betrakta.
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Hej, jag äter ofta grekisk sallad med Tzatziki och en kall Mythos eller retsina till lunch, det är ju såå gott!!...
![]() Är aldrig så hungrig mitt på dagen, det är ju oftast så varmt! På stranden blir det gärna glass och en Frappé..mmm....sen älskar jag frukt så det blir det mycket av!... ![]() Senast redigerad av Sunny12 den 2013-02-17 klockan 13:43. Anledning: Tillägg |
#6
|
|||
|
|||
![]()
När det är lunchdags är det så varmt och har ju nästan nyss ätit frukost, så det blir oftast vattenmelon på stranden. Där vi ju alltid är vid lunchtid.
Det blir nästan aldrig någon matig lunch, för då orkar man inte äta middag när det är dags. Två lagade mål mat om dagen är förmycket.. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Giros och en bira eller en dagens Grekiskhusmanskost
![]() ![]() lolis |
#8
|
||||
|
||||
![]()
En salat, litt tsatziki og en porsjon friterte små fisker, helst ansjos (gavros), og godt brød, er en av favorittene til lunch, og er akkurat passe for oss to å dele. Det blir ofte vann å drikke til lunchen, men det hender jeg tar en Mythos hvis vi er sikre på at vi ikke skal kjøre bil etterpå.
|
#9
|
|||
|
|||
![]()
Jan-Erik gör en härligt god kall gurksoppa. Till den dricker vi vatten och äter xoriatiki-bröd. Jättegott! Ibland tar vi en tur in till Ierapetra. Då tar vi en Amstel och till den får vi 4-5 små tallrikar med tilltugg. Det kan vara gurka, tomater, pomfritt, fetaost, små skorpor, korv eller något annat. Då tar vi det som lunch.
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
En liten avvikelse, men hur gör man gurksoppa?
Skulle GÄRNA vilja äta en sådan till lunch! Birgitta. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Gyros med en Mythos til!
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lunchen däremot. Den intages på en mysig gärna strandnära Taverna runt 14-14:30 snåret. Då förtärer vi Tzatziki (alltid), Calamares (nästan alltid, om det finns), Greksallad (ofta). Därtill tager vi ofta även lite meze som spenatpaj, cheese balls eller dyl. Är vi riktigt vrålhungriga, så slinker en Pastitio eller nåt annat matigt ned oxå ![]() Åsså middagen. Den intages runt 22-snåret och består oftast av någon lättare rätt, nedsköljt med en panna rödtjut. /Netwolf |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Vi spiser også oftest lunsj mellom kl 14 og 15, er da sultne og spiser like variert da
![]() ![]() - men stor lunsj = lettere middag, og omvendt ![]() Om jeg skal nevne en lunsjfavoritt må det bli fritert Kalamares med tilbehør, skordalia feks ![]() Drikke ![]() ![]() Det jeg t r o r skiller oss fra "de fleste" er at vi ( nesten ) aldri spiser "Gresk Salat" på tavernaer, hverken til lunsj eller til middag! - det er s å mye godt å få ![]() ![]() Ingrediensene i "Gresk Salat" (uten at de nødvendigvis er "blandet" til salat) spiser vi til frokost (nesten) hver dag ![]() - "Gresk Salat" er også enkelt å lage, enten alene, eller som tilbehør når vi spiser andre måltider "hjemme" ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
För mig är också lunchen dagens viktigaste måltid och jag äter också gärna lunch som grekerna gör vid 14-15 snåret därför blir det en riktig måltid. Mellanmålet slinker ner däremellan ex vid balkongsittning på aftonen vid 17-18 tiden. Middagen den kommer senare. Lite varierande beroende på sällskapet men gärna ganska sent.
Eva |
#15
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#16
|
||||
|
||||
![]()
Mat är en väldigt stor del av min semester och jag börjar inse att det med åren blivit allt viktigare. På gott och ont. Tavernasittningarna har blivit längre och längre och jag blir grymt besviken om jag hamnar på ett ställe där det inte finns god grekisk mat som jag vill ha den.
Eva |
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Därför bokar jag alltid all exklusive! ![]() /Netwolf |
#18
|
|||
|
|||
![]() En god Grekisk sallad tillsammans med en frostig Mythos slår det mesta i värmen också till sen lunch ![]() /Ante |
#19
|
|||
|
|||
![]()
Vi är oftast på samma strand o använder absolut ingen klocka, det är ju semester. Däremot brukar magen säga ifrån om lunch ungefär samtidigt som Blue Star rundar udden vid Prokopios , på sin väg mot Santorini. Då kan det bli en giros o en kall öl. Alternativt en omelett eller grekisk sallad hos tyskorna, till detta en kall öl så klart.
|
#20
|
||||
|
||||
![]()
För oss är en sen grekstyle-all in-lunch grejen!
![]() Vi ääälskar att sitta i timmar och frossa i alldeles för många underbara grekiska smårätter, helst med en flaska kall Malamatina till. Och det där att "man inte orkar äta något för det är ju så varmt" DET har vi aldrig förstått oss på?!!! ![]() ![]() Det är ju när det är sådär supervarmt som det är just sådär underbart att befinna sig i skuggan på en härlig liten taverna och frossa i vällagad grekisk mat. Aldrig har väl friterade småfiskar/bläckfisk, solmogna tomater, feta, fava, oliver, tzatziki, horta osv osv smakat så gott som just då! ![]() Middagen brukar bli rätt sent på kvällen och är inte alls lika "viktig" för oss som lunchen. |
![]() |
|
|