![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
|
Är det någon som vet hur man gör en god frappé? Har försökt med nescafe lyx, men får inte den där krämigheten som man får i Grekland. När man är hemma igen vill man ha kvar lite av Grekland.
/Erik |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Det er best med gresk néscafé... Boksene veier jo ingenting, så det er greit å ta med seg hjem fra Hellas.
Bland 2-3 ts kaffe og litt vann. Ha oppi sukker om du bruker det. Pisk dette med stavmikser, eller rist det i et glass med lokk til du får et tykt skum. Ha masse isbiter i glasset, og etterfyll med vann. Ha evt. oppi litt melk, kaffefløte eller (helst) boksemelk. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Jaha! tyvärr så tänkte jag ju inte på att man skulle köpt med sig det hem, typiskt
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Men finns inte grekisk nescafe i utländska butiker att köpa?Det borde det väl göra.
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vet inte har inte sett nåt direkt
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Det enda stället här hemma jag hittat grekiskt nes cafe på är i stockholm i hötorgshallen finns det en grekisk"bod" där dom säljer en massa mat och livsmedel med grekisk anknytning.
Fast men kanske inte åker till Stockholm bara för det...
|
|
#7
|
||||
|
||||
|
Jag brukar göra mina frappé på Nescafé Red Cup. Det är den som mest liknar den grekiska tycker jag.
|
![]() |
|
|