![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ser at vi ikke har oppskrift på den deilige retten Bekri Meze i matrecept-spalten. Legger denne ut her på forumet, så kan den jo legges inn i kokeboken av dem som kan slikt:
Bekrí mezé 600 gr svinekjøtt i terninger 2 – 2,5 dl rødvin 1 ts (teskje) spisskommen (cumin) eller allehånde (allspice) 1 laurbærblad 1 ts sterk sennep 1 ts kanel 1 dl olivenolje 1 løk, i strimler 2 hvitløkfedd, hakket 1 rød og 1 grønn paprika, i strimler 1 tomat, hakket 1 ss (spiseskje) tomatpuré ca 1 dl vann salt og pepper Kjøttet må ikke marineres, men det blir enda bedre om du gjør det: Ha kjøtt, vin, krydder og halvparten av oljen i en dobbel plastpose og knyt godt igjen. La det ligge i kjøleskap 12 – 24 timer, vend posen noen ganger. Neste dag varmer du resten av oljen og steker løk og hvitløk forsiktig. Ha oppi paprika, tomat, tomatpuré, vann, salt og pepper og rør godt rundt. Ha dette i et ildfast fat sammen med alt fra posen, og bland godt. Bak (uten lokk) i ca 2 -3 timer på 200 grader. Sjekk et par ganger om det blir for tørt, da må du tilsette litt mer (kokende) vann. Væsken skal være nesten helt innkokt når retten er ferdig. Server med ovnsstekte poteter og gresk salat (nok til 2), eller som en del av et mezébord til mange. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tack för det. Har klurat ut ungefär vad det innehåller dock utan att provlaga så nu kan jag vid tillfälle laga och bjuda gäster utan att testa före. Receptet verkar väldigt bra avvägt. Det här är en av mina favoriträtter när det är bra tillagat.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
åååå, vad gott det ser ut.....
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Dette såg veldig godt ut. Spiste Bekri Meze flere steder i Kykladene og det var mange forskjellige smaker. Har du flere oppskrifter på greske retter? Tar imot med takk
![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Jeg har mange
![]() Har du sjekket under Om Grekland i venstre marg? Du finner masse oppskrifter der også. Ellers prøver jeg å sende mine til forumet når jeg husker å ta bilde av dem. Synes nemlig at det er mye kjekkere å lage mat når man kan se hvordan det skal se ut til slutt, og regner med at mange kalimeralesere har det på samme måten. Er du på jakt etter en bestemt oppskrift er det bare å spørre ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
När vi har nästa kalimeraumefest hoppas jag hinna fotografera alla rätterna innan vi hugger in på maten.
Eva |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Om Grekland" og vil gjerne vite hvem av dem som er a l l e r best ![]() Det blir første gangen jeg forsøker meg på Bekri Meze ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Jeg lager egentlig bekri meze uten oppskrift etter hvert, men denne er den beste, særlig om du marinerer kjøttet. Den andre du nevner er den enkleste, men også god.
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Oppskriften lover godt , jeg får vann i munnen av å lese ![]() - og marinere kjøttet skal jeg gjøre ![]() Jeg er redd for tørt kjøtt og synes 200 gr så lenge som 3 timer høres litt mye ut, men? |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Mariner så lenge du har tid til, 2 timer er minimum, et døgn eller 12 timer er bedre.
Poenget med at kjøttet skal bake lenge er at det skal få den typiske greske kvaliteten = det faller omtrent fra hverandre. Derfor må du kjøpe kjøtt av "dårlig kvalitet". Snakk med slakteren, så får du riktig type. I Hellas sier jeg "Hirino yia Bekrí mezé" til slakteren, men det er sikkert ikke mye til hjelp i Norge ![]() Når det er sagt, kan du vel kjøpe kjøtt av forholdsvis god kvalitet og ovnssteke det i forholdsvis kort tid...??? |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Det var steketiden jeg tenkte på, 2 eller 3 timer, kjøttet blir jo mørere når det er marinert, vil g j e r n e ha gresk resultat / kjøtt som "faller fra hverandre" ![]() - k a n s k j e jeg forsøker med litt lavere temp enn 200 gr ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() - maten ble satt s t o r pris på av både store og små ![]() Vi hadde " Patates Panou", kjempegode de og ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Veldig kjekt det falt i smak, Kari, og at du brukte oppskriftene mine.
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|