![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
|
I vår serie ”grekiska delikatesser som ser ut som små grisar” har vi nu kommit fram till byn Agiassos på Lesbos, där denna märkliga ost finns att köpa. Osten – som heter Touloumotyri - görs av get- och fårmjölk. Man tar ett get- eller fårskinn och vänder det ut och in och fyller dem med fetaost, sedan syr man ihop skinnet, men lämnar en liten öppning där man fyller på mjölk. Efter sex-sju månader är osten klar att äta. Smakar hur gott som helst!
![]() Är det någon av er som har smakat Touloumotyri? Läs om den fina byn Agiassos där osten tillverkas. |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Hade förmånen att få smaka den 2014. Gubben vägrade, tyckte den såg "mysko" ut
Jag, som "ostoman" (ost är en gudaspis) kunde inte låta bli. Så förvånande god! Med hem följde också lite keramik. Det var en härlig resa med säte i Molyvos hamn på Seahorse, så fint!Catlady, full av längtan efter forna "fria" dagar..... |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Låter suspekt, men är säkert väldigt gott. Som allt annat i Grekland.
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Den är jättegod, men visst, en aning suspekt.
|
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Den är ganska söt till utseendet där den ligger och väntat på kunder. Man lyfter på locket och gröper sedan ut ost. Bara där så där.
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
![]() Catlady, som vill tillbaka SNART...... |
|
#8
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Här är en bild på det mycket trevliga hotellet. |
|
#9
|
|||
|
|||
|
Restaurangerna nere i hamnen var genomgående mycket bra, framför allt "gamla gubbens" fiskrestaurang. Tredjen in från hamnen tror jag det var, heter/hette Mistral tror jag. Fisken var så färsk att den "sprattlade" ner på grillen
![]() Hade turen att få gavelrummet högst upp till vänster på din bild, vilken utsikt! Dessutom fanns ytterligare en bonus, så många fina, snälla och klapp/knävänliga katter ![]() Catlady, som saknar....... |
![]() |
|
|