Hejsan, sådär ja. Nu är det även så i verkligheten. Priserna som man ser på rumsdörren eller annanstans på hotellet är oftast inte de som debiteras. Priset man betalar är oftas lägre och blir man bekant med dem som äger hotellet så brukar det inte ändra på sisådär 5-10 år. Priset är aningen billigare på södra kusten typ Plakias 50 euro för dubbelrum med frukost+valbar middag, 2 pers., inte dyrt! Tex. Hotel Alianthos Beach.
Normal middag för två på taverna är cirka 20-25 euro. Priset inkl öl eller hela lokalt vin.
Rätt pris för det lokala vita vinet är 2-3 euro halvtkilogram och 4-5 euro för ett kilogram. Obs de räknar i kilogram. Betala inte mer! Bidra inte till oberäknelig inflation!! Håll prisnivån låg även i framtiden!
Frukosten är cirka 5-8 euro per person, men ifall man har spis och är tre och inte är oförmögen att laga sin frukost själv så är det både trevligare och billigare att tillreda den själv, köp bröd från lokala bageriet lite kaffe/te, ägg osv. Lagas lätt som en plätt. Bild:
http://personal.eunet.fi/pp/triuno/dbs/frukost.jpg
denna frukost står utanför vårt rum på terassen på Hotel Deep Blue Sea i Georgioupoli! Jag har själv tillrett den.
Ha en trevlig resa!
(ps: ta inte de billigaste-schabbigaste rummen/hotellen, ni vill inte bli besvikna på er semester eller hur? ds.)