Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2006-10-14, 01:33
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Det låter riktigt gott. Och det kan man säkert göra med många andra ostar också beroende på smak. (Inbakad Västerbotten tex... ) Men vill du komma så nära orginalet som möjligt här hemma skulle jag rekommendera dig att köpa Halloumi och steka. Det är Saganaki fast den kommer från Cypern och har en liten örtsmak. Knappt märkbar. Annars är det så nära "riktig" saganaki du kan komma.

Den finns oftast i de flesta välsorterade butiker i den där disken med Feta och andra "konstiga saker"... Halloumi finns faktiskt på ICA här i Svedala. En lite by söder om Landsvägen med 9000 pers...

Halloumin behöver du inte ens panera. Om du inte föredrar den panerad. Den går bra att steka/fritera som den är i ett järn med rätt mycket olja. MUMS!

Peter
Svara med citat