Ämne: Vilken mat
Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2005-05-27, 21:21
Janériks avatar
Janérik Janérik är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 2 087
Standard Sv: Vilken mat

Nu vet jag ju inte riktigt vart ni ska åka och maten skiljer ju ganska mycket mellan de olika ö-grupperna och även fastlandet.
Ett hett tips som har gjort mej till vän av grekisk mat men dålig på vad de olika maträtterna heter är att försöka hitta sådana tavernor som inte har en meny att välja ifrån. Då får man helt enkelt gå in i köket och titta vad man har för special för kvällen, då får man förklarat för sej vad som finns i de olika grytorna och om det är något som verkar intressant men man ändå är osäker på så går det oftast att få lite smakprov.
Även på tavernor som har en vanlig meny kan man ofta få gå in i köket och titta om man frågar. Vill de inte släppa in en i köket och titta så kanske det finns anledning att fundera på att söka en annan taverna.

Och förresten en maträtt som jag fortfarande efter 10 år längtar efter är Kontosouli som den tillreddes på Folegandros. Minns inte vad tavernan heter men då man kommer från hamnen in till torget i centrum så fanns tavernan rakt över torget till höger, man satt lite högre upp än omgivningen och hade en fin utsikt över allt som hände och maten var bara fantastisk. Tyvärr är det inte många tavernor som har den ugn som behövs för att göra Kontosoulin på rätt sätt, jag har frågat på flera ställen som har det på menyn men alla andra har hittills förklarat att det de serverar är "ungefär som kontosouli". Jag vill inte förstöra minnet så jag har faktiskt aldrig ätit det förutom på Cypern där de också hade den rätta ugnen.

Mvh Janérik
Svara med citat