Citat:
Ursprungligen postat av Tom
Vet du om man behöver tillsätta socker ? Misstänker att man behöver ca:1-2kg/10lit ?
|
Vilka härliga druvor du har! Det finns flera böcker om hur man gör eget vin av frukt och bär, ta och låna en sådan på biblioteket. Det är viktigt att det blir rätt, det skulle ju vara synd om du misslyckas med dina fina druvor.
Vi gjorde eget vin för många år sedan som blev jättegott av krusbär från trädgården, vi följde ett recept och jag minns att vi först körde krusbären i hushållsassistentens köttkvarn och sedan hällde det i en stor damejeanne tillsammans med vatten och socker. Vi tillsatte även spec. vinjäst och jästnärsalt, inhandlat i en spec.affär. Kanske tillsatte vi även något mer och ev. kokade vi upp vattnet först, jag minns inte riktigt. Det blir oftast ett ganska starkt vin, eftersom lättvin kräver en mer avancerad process.
Lycka till, skulle vara roligt att veta hur det går!
Ann-Kristin.