Ämne: Kapris
Visa ett inlägg
  #17  
Gammal 2006-07-07, 18:35
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Kapris

Citat:
Ursprungligen postat av eldo
Det är nog bäst att jag flyttar kaprisen till rena glasburkar.
Man bör ju egentligen aldrig förvara mat någon längre tid i annat än glas, så det är nog en bra idé.

Citat:
Det är bara salt i flaskan och ingen vätska mer än det som har blivit av saltet, så jag bör kanske salta på lite mera ?
Det undrar jag,... Men Grekisk kapris är lite större och har lite skarpare smak än den vi köper här hemma. Så jag hade nog fyllt på en lag på en del i alla fall för att testa. Du har ju rätt mycket, så du kan ju exprimentera lite i alla fall. Jag hade blandat 1 del vanlig vitvinsvinäger med 3 delar vatten, smakat av balansen och hällt över. Kanske behövs det mer vinäger. Låtit det dra i en vecka kanske och sedan kollat hur kaprisen smakade... Kolla om det finns något recept på kapris.nu!

Jag har sett burkar med insaltad kapris tidigare men aldrig köpt någon, men det ska jag i höst! Detta måste testas.

Peter
Svara med citat