Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2006-06-22, 07:48
xixis avatar
xixi xixi är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Ort: Uppsala
Inlägg: 51
Standard Hemma från Korfu!

Hej hej, jag kom hem från Korfu alldeles nyss. Kan inte sova eftersom jag tupplurat hela vägen hem på planet. Sambon ligger dock och snusar sött, vilket jag önskar att jag också kunde göra!

Vi hyrde vespa hela veckan och det är verkligen något jag kan rekommendera. Men grekerna och andra kör som galningar, så det gäller att vara uppmärksam. Dessutom är många vägar lite dåliga så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Vi bodde i Gouvia och då är vespa ett måste eftersom stranden där och i närliggande Dasia är väldigt dåliga.

Korfu stad var jättevacker med alla historiska lämningar. Och det var verkligen mysigt att vandra omkring i gränderna även om avloppslukten ibland var påträngande... Vi var i Korfu stad 5 gånger under vår vistelse eftersom Gouvia är urtråkigt. Det finns dock några bra resturanger i Gouvia, bla en som heter Moukas.

Men även fast Korfu är en helt underbart vacker ö, med fina stränder så är det något med ön som gör att den inte hamnar långt upp på min lista. Jag gillar de egeiska öarna bättre men jag kan inte sätta fingret på vad det är som fattas. Dessutom finns det mer att titta på i egeiska havet. Och vi gillar att snorkla.

Dessutom är den oerhört turistig. Jag kan inte fatta varför grekerna gör så här med sina vackra öar!! Kanske är det så enkelt att det är det turisterna vill ha... jag vet inte!

Vissa här har rekommenderat Mirtiotissa som en vacker strand, det de glömde säga var att det är en nudist strand. Det var en aningen chockerande att ta sig ända dit för att beskåda det. Nudister i all ära, men det som försegick på stränderna var allt annat än barnvänligt. Bara en liten varning från mig!

Nu låter det som om jag inte hade det bra på vår semester.. vi hade det jätte bra men jag skulle aldrig åka till Korfu igen pga ovanstående kommentarer. Korfu får en svag 3: a av mig.

PS Jag älskar Skiathos....
Svara med citat