Visa ett inlägg
  #19  
Gammal 2019-09-24, 18:30
Zappas avatar
Zappa Zappa är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Helsingborg
Inlägg: 494
Standard Sv: Kos istället för Kos

Måndag morgon och kort promenad till Ideal för att hyra scooter. Vi bestämde oss för två dagar.
Först upp till Asklepion och precis som för 28 år sedan; man borde läst på/haft guide för att få en bättre förståelse. Men det är häftigt att bara gå omkring bland ruiner och tänka på hur det en gång kan ha sett ut. Och det är ju en fantastisk utsikt över västra delarna av ön, Kos stad och Turkiet.
Vidare ner till Tigaki som vi faktiskt bara körde igenom. Såg rätt tråkigt ut. Allt var fortfarande öppet och en hel del folk, men det är bara inte vi. Stranden såg ju fin ut förstås!
Kör istället vidare mot Marmari och hittar en liten avstickare till en helt fantastisk strand, Golden Beach! Lite solstolar, men inga mängder. Ingen mat men väl en bajamaja. Och ganska lite med folk.
Hittade en skön, lite avskild plats på stranden där vi la oss en stund. Klockan hade dock blivit en bit efter lunch och matklockan ringde, så vi tog oss in till Marmari som såg ännu tråkigare ut än Tigaki. Men vi lyckades i alla fall hitta en god Pita Gyros.... i hörnet där huvudvägen kommer ner till stranden. Sedan söderut en bit för en knapp timmes strandhäng. Blev vittnen (inte juridiska) till en vigsel av ett brittiskt par på stranden.
Eftersom solen går ner redan runt sju och vi vill vara hemma innan det blir alltför mörkt (och kallt i fartvinden) blev vi inte kvar så länge och lämnade Marmari vid pass 17 för att köra upp till Zia. Hade inga planer på att stanna för solnedgången dock, av ovan nämnda anledningar.
Men en stunds strosande och titta på utsikten och hus/inredningar så styrde vi kosan hemåt igen.
En (liten) brand i bergen på Kalymnos vi uppmärksammat redan i Marmari pågick ännu när vi körde hem.
Hemma igen runt 19. Sedvanlig kvällsrutin, dusch, GT och Yatzy... 😜
Trötta som vi var gick vi bara 50m till kvarterskrogen Karavan.
Litet mysigt familjeetablissemang med far, mor och dotter. God mat och mycket trevlig stämning. Mannen försökte lära mig några nya grekiska ord istället för att prata skandinaviska med oss

Saganaki, tzatziki, choirinó souvlaki och bifteki. Öl och vatten; 29€
Souvlaki var aaningen torr, men med mycket god smak. Och fint kött. Hustruns bifteki var mycket saftig och fin däremot.
Och det var lite torftigt på tallriken, lite pommes, ris grönsallad och lite rödlök.
Denna rödlök! Så mild, söt och god!!
Men rikligt med kött i alla fall.

50m tillbaka och lite tidigare i säng i kväll.

/Z
Svara med citat