Saxat från
www.tasteline.com:
Grillade laxspett med grekisk pytt i panna (4 port.)
0,6 kg laxfilé
1 dl olivolja
2 st potatisar
1 st zucchini
2 st tomater
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 dl gröna oliver, urkärnade
100 g fetaost
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1 krm vitpeppar, malen
1 krm salt
Tillagning:
1. Skär laxen på längden i fyra avlånga remsor och pensla dem med olivolja.
2. Skär grönsakerna i grova pytt-i-pannabitar. Plocka loss bladen från basilikan och finhacka stjälkarna. Skär fetaosten i tärningar.
3. Stek potatisen i olivolja några minuter tillsätt sedan zucchini. Pressa vitlöken över och tillsätt basilikastjälkar, tomater, oliver och fetaosten.
4. Dra av från värmen, salta och peppra.
5. Sätt laxen på spett och grilla på hög värme till en början. Dra sedan bort och efterstek på lägre värme ca 4 minuter (tiden beror på tjockleken).
6. Blanda ner basilikabladen i pytten och servera omedelbart med spetten till.
(Har inte provat själv [ännu] men det låter gott!!!!)
//Åke