Ämne: Husmanskost
Visa ett inlägg
  #17  
Gammal 2018-06-28, 11:58
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 477
Standard Sv: Husmanskost

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Menemeni är väl ett lokalt namn, vet inte varifrån, men det menas en omelett eller äggröra där man först mjuksteker tomater, lite paprika och vad man vill, och sen rör ner äggen.

(Min huvudsakliga näring om jag inte behöver laga för mer än mig själv...)
Detta lagade jag idag till lunch. Blev överraskande gott! Har tidigare läst om denna maträtt i boken "When the Cypress Whispers" av Yvette Manessis Corporon. Där har de inte paprika i, men jag hade en paprika hemma så slänge i den också. Gjorde fyra st hål i tomat/paprikaröran och sen satt jag ett ägg i varje hål (det var så de gjorde i boken). Blev perfekt lunch för oss idag som har en semesterdag. Imorgon lär det regna som tusan så då kan vi jobba igen.

Tack Monica för att jag blev påmind om denna maträtt som jag glömt bort att jag skulle testa nångång.

/ Anne
Svara med citat