Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera
Är det samma bageri som Yannis skötte tidigare, det som ligger i backen upp till Megalo Chorio?
|
Jag har pratat med Jannis. Bageriet ligger kvar på samma ställe, uppe i backen. Men Jannis bakar eget bröd till sin taverna. Det är ett mörkt bröd som är otroligt gott. Vi har beställt ett helt bröd när vi avreser.
Voula (men även Jannis) har stora problem med ryggen. Man har nu två medhjälpare på tavernan. Voula har en liten hantverksshop i det största rummet som tidigare hyrdes ut. Arne fasar för mitt inköp där innan avresa! Voula är verkligen en konstnär och nu har har hon påbörjat sin dröm!
Agathonissi är en karg ö. Inga bin kan finna sin "bränsle" här. Bara ett par månader. Ingen grönsaksodling finns här, utom i små privata trädgårdarna. Ingen fruktodling heller. Lite aprikoser och fikon bara. Vindruvor i dom privata trädgårdarna. Olivträden är vilda. Någon fabrik för att förädla oliven finns inga förutsättningar för. Havssalt finns att tillgå.
Enligt Jannis bor det bara cirka 100 personer året runt. Men man har dagis och skola. Barnen ja, dom leker som vi gjorde för 50-60 år sedan. Badar, gör strandslott, cyklar, umgås och skrattar. Ingen dyr mobil här inte!
Främst livnär man sig på fiske och kött. Som Arne skrivit tidigare finns 4500 getter på ön och lte får. Så det är get man ska äta här. Och det kan dom tillaga! Det finns även 6 kor, vad dom bidrar vet vi inte.
Inga åsnor finns kvar. Lagom mycket hundar och katter för att bli förälskade i alla.
Nu hoppas man mer och mer på turismen. Vi vill dra ett strå till stacken! Agathonissi är en underbar ö!
Birgitta.