Söndag 2 Oktober. Naxos
Söndag 2 Oktober. Naxos Stad.
En varm och vacker morgon här på vårt lilla Hotel i Old Town. Vår studio är väldigt stor och bekväm. Trenne bäddar, köksavdelning samt stor dusch-och toalettavdelning. Priset per natt är 34 €. AC ingår.
Under gårdagen anlände vi till Naxos klockan 09.20,något försenade. Hotellägaren mötte upp på kajen att oss transportera upp till hotellet.
Studion skulle bli klar att intaga 11.30. Vi tog promenaden ner längs den branta gränden till en taverna där vi suttit många gånger. Tavernan heter Sarris.
Vi tog en morgonfika i väntan på att studion skulle bli klar. Varsin god hemlagad glassportion slank därtill ned.
Åter till studion att densamma intaga. Efter uppackning fick det bli en skön och lång siestavila. Vi hade ju ändå stigit upp allredan klockan 04.00.
Efter siestan gick vi vid fyratiden nertill Taverna Sarris att spisa middag.
Vi frestades båda av tavernans specialitet, grillad kycklingfilé med valfri sås till. Birgitta valde diabolosåsen, en hyperstark dito med champinjoner som bas, medan Arne fick sin grönpepparsås.
Kruset med vitt vin ledde dock genast tanken till ”Gubben Carléns” hemkörda….Enligt kyparen var vinet lokalproducerat på ön.
Måltiden smakade mer än utsökt. Notan, handskriven, stannade på 21 €.
Klart godkänt pris. Dock noterade vi att det är tämligen så glest med gäster på byns tavernor nu.
Efter middagen gick Arne ut all leta upp en market för att viktualier inhandla. Nere vid strandpromenaden finnes ingen market, så det fick bli att vandra upp till torget och supermarket därstädes för inköpen.
I eftermiddag ska vi så betala för våra tvenne nätter här på Hotellet samt efterhöra om vi kunna få skjuts under måndagens förmiddag till
Naxos Airport. Vi har ju genomgående bokning Naxos- Athen -Arlanda. Det är alltid skönt att slippa släpa på våra ränslar under resan.
Detta är mycket bekvämt. Nu får vi dock tillbringa fyra timmar på Athen Airport,men det kan vi ta.
Till Umeå anländer vi först vid pass halv elva på kvällen.
Arne och Birgitta
|