Visa ett inlägg
  #42  
Gammal 2015-10-19, 19:31
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Måndag 19 Oktober. Palermo

Måndag 19 Oktober. Mot Palermo.

Beklagligtvis blir det idag en mycket försenad dagsrapport. Detta betingat av att Hotellets Wifi var på dåligt humör denna morgon.
Vädret var emellertid utmärkt även denna dag med 22 grader redan vid sjutiden då vi gingo ned att spisa frukost.

Vi hade packat våra ränslar inför avfärden mot Palermo. Vår buss avgick halv nio. Vi besökte först Vinfabriken Pellegrino som etablerades allredan 1880. Vid denna fabrik tillverkas det berömda Marsalavinet. Ett starkvin med cirka 18 procents alkoholstyrka.

Vi fick besöka fabriken och beskåda de jättelika ekfat där vinet lagras till god mognad. Lagringen sker mellan tre till 30 år. Priset blir efter smak och mognad

Vi bjöds alla att provsmaka vinet från faten. Samtliga starkviner smakade gudomligt gott. Efter rundvandringen i fabriken fick vi tillfälle att i butiken inhandla flaskor efter önskemål. Vi köpte tvenne flaskor rött starkvin att hem medbringa.

Färden gick därefter vidare upp till den måleriska staden Erice som är belägen högt uppe på en bergstopp. Bussen körde upp längs serpentinvägen men fick parkera 400 meter innan toppbyn där vi skulle trakteras med lunch ingående i resans pris.

För Birgitta blev det en pärs att vandra längs den stenlagda gatan upp till Restaurangen där vi skulle avnjuta lunchen. Det gick dock, men med fem stopp för vila. Lunchen bestod av en trerättersdito med Siciliansk touché.
Rikligt med vitt vin bjöds.

Efter lunchen avreste vi vid fyratiden mot Palermo och Hotel
Astoria Palace, ett högklassigt Hotel. Färden tog 1 tim 40 minuter.

Bilder från dagen hinner vi icke lägga in nu, eftersom vi strax ska gå ner att spisa middag i hotellets matsal. Dock ska vi fixa in bilderna under förmiddagen i morgon. Hotellets Wifi fungerar klanderfritt.

Arne och Birgitta
Svara med citat