Fy Arne! Efter alla resor till Grekland, borde du ha tagit emot erbjudandet om provsmakning!

Jag hade också svårt för drycken på 80-talet, men jag är mycket klokare nu!
Några vänner i Ierapetraområdet smaksätter rakin med allehanda frukter utan att blanda flera tillsammans. Mest populär var jordgubbsrakin i Sverige. Engelsmännen i området gör limonchello, men den är för söt i vår smak. Men de dricker den i dricksglas och inte i snapsglas.
Vi har gjort och spridit Tant Marias recept från I-a. Smaken blir som glögg och hon brukade själv ta ett glas (minst) om dagen och hon blev över 90!
Egen smaksättning av alkohol slutade jag med för länge sedan. Raki på Kreta är gott, men jag tar inte hem den till Sverige.
Tant Marias raki
Recept:
1½ liter raki
4 fingrar kanelstång
20-talet kryddnejlikor
4 muskotnötter
3-4 rågade matskedar socker
Skal av en apelsin.
Blanda alltsammans. Låt stå c:a en månad. Skaka emellanåt. Sila av. Blanda med okryddad raki till lämplig smak.
Lycka till Janne m.fl. / Jannis