Visa ett inlägg
  #124  
Gammal 2014-05-18, 17:26
Mikke Mikke är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lamberget-Kallsta.......
Inlägg: 2 198
Standard Sv: till Karpathos april 2014

...fortsättning på Rhodosvistelsen:

Bredvid Mango där jag bor ligger det en annan liten restaurang med en redig bokhylla, dit gick jag (förstås ) direkt på torsdag morron och fick ta tre tjocka (engelska ) böcker....Utan böcker gåre inte så bra,tykkerja....Har jag bara böcker, så fåre gå lite hursomhelst med allt annat....
Utanför stället, som jag tror kallas för Walking, satt det en trevlig man,Gerhardt Fischer, i sina bästa år från Österrike, och vi samspråkade en stund. Han bodde sedan länge på Rhodos och hade just sålt sin segelbåt, så jag tog fram ett kort av min Hedvig med riggen uppe.
Sen visade det sig att han hade lixxom grejat till nån sorts förening som han kallade Epikuros. Jag citerar från baksidan av hans visitkort:
"Epikouros is a Rhodos based network of people of many nationalities and occupations as well as musicians,writers and artists.
Honesty,mutual respect and friendship are important for us.
We organize cultural events,concerts,connect people and consider laughing a very important activity." (slut citat)
Hursomhelst, han berättade att det skulle bli nån sorts improviserad träff på nån båt i hamnen på fredag kväll och tyckte att jag skulle ta me mandolan och komma dit,så på fredag kväll knallade jag ner och hittade så småningom båten, som låg ungefär mittemot posten nere vid Mandraki.
Det kom så småningom diverse människor från olika länder, Iran, Frankrike och rätt vare va så kom det en norsk gutt med dame....Han heter Esben och hon heter Maria. Han var en riktig hävert på gitarr,dessutom. Nästa nordiska man var från Danmark och lirade mandolin (!), så vips,vare en nordisk trio......
Framåt halv nietiden hade det väl kommit nåt tjugotal männscher, och rätt vare va så började nån lira säckpipa....Han hade byggt den själver, med förebild från Trakien. Sen vare två yngre damer som dansade magdans inne i salongen, och rätt vare va så vare vår tur....Esben, norrmannen me guran, visade sej vara duktig även på Bellman och Cornelis Wresvik, och dansken var även han en rackare på mandolin, så vi körde på för fulla muggar och folket ombord verkade tycka det var rätt ok. Jag ska skicka ner bilder till dom och även lite noter, ifall det blir nån träff i höst, och då kan vi eventuellt ha en liten repertoar och kan lira på nån taverna nånstans....Vi får väl grunna lite på namnet..... Va hette den skandinaviska trion me Alice Babs?? SweDanes ?? Vi kanske kan kalla oss NOSWEDANES....?? SweNoDan...??
Nåja, det löser sej. Framåt tolvtiden så knallade dansken, Tori, Esben,och jag hemåt gamla stan, och stannade vid taverna Hammam och tog en pilsner, samt lirade nån timme efter dom noter jag ( händelsevis) hade me. Det var en kul kväll det.....
Mikke
Svara med citat