På både
Kalderimi och
Portes har vi betalt 35 euro för två personer inkl. dricks.
På
Kalderimi har vi delat tre (kanske 4?) smårätter, vi åt en underbar sallad med rökt fläskkött (
första salladen på menukortet), fyllda champignoner och keftedakia (stekta små köttbullar) i härlig tomatsås (det var
inte soutzoukakia):
På
Portes åt vi en mycket god moussaka (slank modell utan den tjocka bechamelsåsen

) och en riktigt saftig långtidsstekt kyckling "wrapped in paper" med diverse ost/grönsakstillbehör - mycket läckert!
Båda ställena har vi fått bröd till och två halvliters Retsina Haníon och säkert avslutat med kaffe.
Vi var på
Kalderimi tillsammans med goda Kalimera-vänner en annan kväll också, då var vi 4 personer som delade på 6 rätter. Det blev 57 euro och vi fick:
3 ouzo till att börja med
1 sallad med rökt fläskkött
1 portion Fennel Pies
1 portion Zuccini Balls
1 portion moussaka
1 portion kyckling souvlaki
1 portion fyllda champignoner
3 halvliters Retsina Haníon (en var "på huset") plus en Sprite
Avslutningsvis fick vi "halvas" till dessert "på huset" och obegränsat med raki och ouzo (även det "på huset") och den rakin med honung och kanel skulle jag gärna ha velat ha med mig hem (fick inget, eftersom jag var chaufför)
Jättegott var det! Och rimligt, tycker jag.