Citat:
Ursprungligen postat av Eureka
Takk for kjapp respons fra flere av dere! Spetzofai hørtes spennende ut - selvsagt vil jeg ha oppskriften!  Flere gode forslag?
Eureka
|
oppskriften kommer här:
Spetzofai
6-8 portioner
1kg gröna paprikor (helst smala)
4-6 st. kryddstarka korvar
1kg tomater ( eller krossade tomater på burk)
2 st. lökar, finhackade
olja
salt,peppar och lite socker
Skölj paprikan och låt vattnet rinna av.
Fritera den i 3 dl olja. Låt den inte bli för brun.
Ta upp Paprikan ur pannan. Stek korven (skuren iskivor eller hel) och ta upp den ur pannan.
Skala och krossa tomaterna, lägg dom i pannan tillsammans med löken. Salta, peppra och strö över lite socker. Låt såsen koka sakta i 20 minuter.
Lägg tillbaka Paprikan och korven i såsen och låt den stå på svag värme tills såsen blir tjock.
Du kan med fördel fritera paprikan och steka korven i god tid innan gästerna kommer , sedan återstår bara att fixa såsen och låta Paprikan och korven puttra i den en stund.
Öl smakar utmärkt till, säkert kan oxå en snaps slinka ner.

epiros