Ämne: Honung
Visa ett inlägg
  #6  
Gammal 2013-04-04, 08:07
jan c jan c är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2005
Inlägg: 796
Standard Sv: Honung

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Om honungen inte upphettats tidigare ska du inte värma den till mer än drygt 40 grader högst 44 för att behålla alla viktiga ämnen. Den som producerar den kvalitetshonung jag har från Lesvos har den rekommendationen. Absolut ingen micro och inget kokande. Värm i vanlig ugn.

Eva
Ibland måste Messerschmitten i mig reagera .40 el 44 gr är lika mycket i vatten bad ,micron el i ugnen om du avser temp på honungen.svårigheten är bara att avläsa tempen på honungen .Ugn 44 gr ? Vår ugn börjar graderingen på 50 gr .En el. ugntermostat har tol. 10 -20% .så där måste du också mäta temp på honungen.Om honungen förstörs med högre temp.har jag inte kollat ,utan godtar ditt resonemang.
Svara med citat