Citat:
Ursprungligen postat av mouche
Vi handler det aller meste av vårt daglige behov i en lokal butikk som har delvis egen produksjon av mye (frukt/grønt/olivenolje/vin osv) samt kjøper inn lokalt, men butikken ligger i en turistort ved sjøen mellom Chania og Rethymnon.
Yougurt kjøper vi i spann på en kilo (de får man også her!) som holder til 10 porsjoner og koster under 4 euro, honningen er lokalprodusert, eggene fra butikkens egen produksjon koster 23 cent for enorme egg, olivenoljen er jo nesten gratsi (det er også rakien!), og har vi handlet for 30 euro i den butikken så har vi en del bæreposer med frukt og grønt, egg og bacon, ost og skinke.
Resten kjøper vi i en nærbutikk som har litt av alt og spesialisert seg på expats samt på den lokal Inka-butikken.
Lokalproduserte pølser enten hos Inka eller den lokale slakter koster ikke mange euro for en middag for to og er ordentlig mat.
Og skal vi skeie helt ut så drar vi til Jon the Butcher i Vamos, men i forhold til Norge er det billig, meget billig, også hos han!
Vann drikker vi fra eget kjøleskap og gjerne med isbiter til og koster ikke noe (50 cent for 1000 liter). Hvorfor kjøpe vann i flasker når vannet i springen er godt?
Gresk salat på en taverna er så stor at den holder fint til tre personer så når den koster 4 euro så blir ikke det så mye per person. Tre forretter delt på to metter nok. To hovedretter delt på tre metter i allefall oss og når disse koster 5/6 euro per stykk så går mitt regnestykke opp. Ingen grunn til å kjøpe så mye mat at man enten lar det ligge igjen eller man spsier mere enn man orker eller har godt av?
.
|
Ok, da forstår jeg regnestykket bedre.... men dette er jo veldig spesielt da og bare for de som er svært lokalkjente... og dermed ikke helt relevant for Sebbe som skal ut å reise på en ukes tur på en "ukjent" turistplass..., så å si at det ikke er noe problem ved å presentere et slikt regnestykke med eksempler... kan gjøre han svært skuffet når han er på plass