Sv: Vad har ni anammat fr Grekland
Kanske hade min familjs matvanor sett likadanna ut även utan Greklandsresorna. Medlhavskosten är ju så etabllerad bland många i Sverige idag. Känner flera som aldrig besökt Grekland men alltid serverar grekisk olivolja. Vad är svenskt idag egentligen? Vi kan exempelvis köpa inhemska get och fårostar som liknar de som görs i medelhavsländerna. Har ni provat Feta Greta? Jag började resa till Grekland för mer än trettio år sedan och lika länge har fetaosten funnits i vår familj. Förr var den bulgarisk men sen många år finns det ju alltid grekisk i affären. Min svenska köttfärslimpa öser jag alltid med en kaneldoftande sky och andra svenska rätter piffas upp med spiskummin. När jag är på Koh Lanta älskar jag en del av den fusionfood som serveras där och här hemma försöker jag ibland laga taimat på mitt sätt med kokosmjölk och chili. Mina barn och barnbarn är så bekanta med medelhavskosten att vi inte ens behövt eller behöver reflektera över att ta med något i matväg från Sverige.
Eva
|