Citat:
Ursprungligen postat av HenricG
Den rätt jag talar om består enbart av kokta lamm"bitar" i en klar sky. Alltså inga tomater, potatis eller andra ingredienser. På Drosia i Platanias serverar man den som "Sfakian lamb", men jag åt det i Milia nu senast då det bara betecknades som "lamm" och man förklarade att det var kokt i vin och olivolja.
. :-)
|
Det kan selvsagt være en lokal rett, men det er nok en slags
krasato uansett. Retter med samme navn forandres lite eller mye fra sted til sted og gjerne fra kokk til kokk, og har noen ganger ulike navn alt etter hvor i Hellas den lages. Men kjøtt kokt i vin og olje
er en krasato i en eller annen form.
Potetene og urtene kan du selvsagt sløyfe! Som Eva L skriver, tilsett gjerne sitron, det er også vanlig i krasato. Jeg pleier imidlertid ikke gjøre det, for jeg bruker tørr hvitvin og synes dermed det blir syrlig nok.