Vi provade oss fram bland alla smårätter, och när vi beställde Staka, så fick vi alltid frågan:"Vet ni vad det är?"
Vår favorit blev Boureki med lamm, tex Sfakiano, konstigt att det inte serveras ihop, smakerna gifter sig så bra!
Våra luncher bestod av plommontomater, gurka, rödlök oliver och en stor bit feta i en låda som vi tog med till stranden, och till det olja o vinäger. Vi gick via IN.KA och köpte till färskt bröd och kanske något från grillen? En liter färskpressad juice från apelsinerna som växer i byn kostade 2 euro! Fest!
På eftermiddagen blev det siesta och en liten drink på balkongen, sedan ut på byn när mörkret kom, och så middag i månsken... med alla dessa grönsaker! Och på maten fick man vattenmelon, druvor och raki - bästa medicinen mot förkylning. (Då måste jag ha druckit för lite, för tyvärr blev vi sjuka båda två. Men vi var glada ändå, vi var ju på Kreta!)
Vädret var först lite hotande, lite regn, men aldrig kallt, ingen jacka, ingen tröja behövdes! Bara tunna plagg och inga strumpor. Jag fick inga myggbett, men hörde att andra hade besvär av det.
Vi bodde i Agia Marina som kan rekommenderas pga fin strand och nära till allt.