Tjena ölgubben

Jag kan riktigt förlika mig med det grekiska ölet! Dricker gärna en Mythos men det finns fler sorter än den.
Retsinavin som jag för en del år sedan inte tyckte smakade gott har jag lärt mig tycka om, vitt vin som är smaksatt av kådan från Aleppotallen.
Vet inte varför man började smaksätta vinet så, kanske det var så surt att man behövde göra det drickbart

Jag dricker det till mat eller bara för att det smakar gott när som helst. En del greker här i Sverige blandar lite coca cola i retsinan och det smakar faktiskt inte så illa.
Ouzo och Raki är enkelt uttryckt Anisbrännvin. Ouzon är lite sötare än Rakin, dessa blandas ofta ut med lite vatten eller is och blir då nästan mjölkvit i glasen.
Sen finns det ju Metaxa, den förekommer med 3, 5, 7 eller till och med 12 stjärnor på etiketten. 3*** är från den sista pressningen och i mitt tycke den som har mest själ i smaken.
Jag får smaka allt detta i nästa vecka om jag vill på plats på Santorini
Skål Yeasou