Visa ett inlägg
  #23  
Gammal 2010-03-25, 20:02
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Dill i tsatsiki?

Tzatziki som jag lärt mig av Stelios (Han är kock):

Yoghurt (köp naturell och låt vasslan rinna av genom ett kaffefilter. Annars blir den för tunn.), urkramad strimlad gurka (utan skal, det kan vara beskt) som dragit i lite salt en stund, väl krossad eller pressad vitlök efter önskemål (Inte FÖR mycket.). Blanda ihop med lite god olivolja, salt och pepper. Jag föredrar krossad svartpeppar.

DESSUTOM! Tillsätt lite färsk Citronsaft! Det binder ihop och ger den sista studsen i smaken... Detta ger en fast men ändå smidig Tzatziki... Som smakar... Mmmmmmmm.

Det ger en perfekt grund om man sedan vill krydda den med något annat. Fast jag vill ha den precis så som den är.

Jag läste om Dill i Tzatziki för någon månad sedan. Tyvärr kommer jag inte ihåg var. Men där menade man att det är två olika "skolor" att göra Tzatziki. Eller krydda kanske man ska säga? För grundreceptet var desamma.

Om jag kommer ihåg rätt så var det olika lokala vanor där tillgången till Dill styrde. Och det kan nog stämma efterom Dill inte är så vanligt förekommande i Grekland.
Svara med citat