Citat:
Ursprungligen postat av Riitta
Läste i min nya kokbok att i Grekland använder man timjan och oregano ofta tillsammans i maträtter.
Nu undrar jag ifall någon brukar göra så? Och hur blir det då?
|
Det blir bara bra! Jag brukar blanda betydligt fler kryddor än så. I köttgrytor tar jag t ex både vitlök, kanel. oregano, basilika, timjan och rosmarin. Ibland även mejram, spiskummin och salvia eller vad som råkar finnas hemma. Var inte rädd för att blanda kryddor!
Ett kanonrecept på klyftpotatis:
Borsta potatisarna väl, skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Eller skala potatisarna först, om du föredrar det.
Ringla över en god olivolja. Krydda med oregano, basilika, timjan, rosmarin och havssalt. Blanda väl. In i ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Rör om då och då. Passar utmärkt till en grillad köttbit och ett gott rödvin.
Eller också delar jag bara potatisarna i halvor och lägger dem i en ugnsform med snittsidan upp, penslar ovansidan med olivolja och strör över kryddorna och bakar potatishalvorna. Då tar det litet längre tid i ugnen, och kanske du behöver sänka värmen till 200 grader, det beror litet på hur din ugn fungerar.
Karin
som blev hungrig...