Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2009-09-15, 21:40
Annkis avatar
Annki Annki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 198
Standard Sv: recept från Tropical

Rätten med auberginer som ni åt på Tropicana var Briam, grönsaker som fått stå inne länge i ugnen, jag gillar också den på Tropicana jättemycket.
Det finns många varianter och recept på Briam, du kan säkert hitta något som passar om du googlar.

Och visst är kikärtsplättarna på Tropicana fantastiskt goda. (jag har en bild på dem i mitt resebrev från 2008)
I boken "Susanne Ljungs guide till det goda Grekland" finns ett recept på just dessa, här kommer det:

Revidhokeftedes enl. mamma Irini på Taverna Tropicana på Tilos.
250 g. torkade kikärtor
1 gul lök
1 knippe färsk basilika
1 knippe färsk mynta
lite oregano
1/2 dl. dill
1/2 dl. persilja
1 tomat
1 grön paprika
salt, peppar
2-2,5 dl. vetemjöl
1 ägg
1,5-2,5 dl. vatten

Blötlägg kikärtorna minst 12 timmar (eller använd färdigkokta på burk). Finhacka kikärtor, lök, färska kryddor, tomat och paprika.
Knäck i äggen. Blanda med vetemjöl och vatten tills det blir en pastaliknande smet. Krydda med salt och peppar. Forma till små plättar. Stek dem i olivolja ca. 3-4 minuter. Servera genast.

Ann-Kristin
Svara med citat