Ostsorter i grekland:
Feta som dem flesta vet är en smulig välsaltad, mjuk ost,som är vit till färgen och som framställs av get-eller fårmjölk.Fetaosten används i pajer
liksom även sallader,men serveras också separat till måltider.
Kasseri: Är krämfärgad och har en mild smak. Den liknar cheddar osten i konsistensen och äts vanligen separat tillsammans med grovt lant bröd.
Mizithra: Är en osaltad mjukost som tillverkas av råmjölk från får.Den serveras både som separat måltids ost och som ingrediens i söta och aromatiska rätter.
Kefalotiri: Är en hård och välsaltad ost ,som närmast liknar parmesanosten.
Den används huvudsakligen som riven ost och serveras till spaghettirätter.
Graviera:Liksom greveosten serveras den till måltider eller används till att rivas och serveras till spaghetti och makaronrätter.
Manouri: Är en osaltad,mjuk ost. Den äts separat till måltider eller används som ingrediens isöta och aromatiska rätter.
Bra att veta om man är ute efter en ost sort eller bara testa de olika sorterna när man är på plats.