Sv: squashpaj?
Pajdeg min vanliga 100-115 gr smör, 3 dl mjöl och 3 msk kallt vatten.
En fyllning jag själv gillar är grovriven zucchini som jag pressar lite vätska ur och steker lätt tillsammans med 1 stor gul lök, en tredjedelspurolök. Kryddar med örtsalt herbamare, lite vanligt salt, paprikapulver och lite vitpeppar.
I zuuchini och lökröran blandar jag ner fetaost, lagrad getost typ chévre eller monte enebro och avrunnen keso kryddad med lite svartpeppar, gurkmeja, mynta, oregano och basilika. Röran får inte vara för lös så ibland skiktar jag över lite vetemjöl.
Förgrädda pajskalet ca 10 min, lägg ner fyllningen krydda event med lite mer gröna kryddor, riv över lite lagrad ost typ grevé eller västerbottensost.
grädda ca 25-30 min och dekorera sen med lite ruccola och några myntablad.
Serveras med sallad av små smakrika tomater, rödlök, ruccola och lite olivolja eller med annan sallad.
Eva
|