Vad kostnaden blir beror naturligtvis på vilken typ av restaurang man går på. Tavernor av mezetyp där man kan dela på ljuvligt goda smårätter blir billigare än att gå på alá carte ställen (och är dessutom ett trevligt sätt att äta på).
Pizzor och pastor, moussaka, greksallad, stiffado och den typen av "enklare" mat kan man nog få även år från 6,50-8€ medans kötträtter nog ligger från 12€ och uppåt. Grillade lammkottletter ca 8.50-9€ grillad kyckling ca 7-8€. Pita Gyros ca 2.50 Färsk fisk = dyrt
Ett glas husvin på restaurang ca 2-2.50€ en öl 50cl 2.50 -3€. 1/2 karaff husets vin på taverna ca 3€.
Så fort man kommer utanför stan blir det billigare!
Vår familj snittade middagarna på ca 30-35€ (då brukar barnen dela på tex en portion pasta eftersom de är stora) och lunch ca 20-25€