Sv: Oops!
Kyckling med röd sås.
1 kg kyckling styckas och kryddas med salt,vitpeppar och paprikapulver.
Bryn dem i olja.Häll på 1 dl retsina och låt sjuda under lock 10-15 min.
Skala och hacka 1 gul lök och 2 vilöksklyftor. Fräs i olja tills den blir glansig. Häll på 1 dl retsina och koka upp. Tillsätt 400 gram krossade tomater och 5-6 kryddpepparkorn.Häll på såsen över kycklingen och låt småkoka under lock 35-40 min. kolla så pullan är genomkokt!
Smula över 150 gram fetaost och servera med nykokt tagliatelle.
När jag gjorde den här kycklingen hade jag inget retsinavin men använde vitt torrt vin och det smakade otroligt gott. Idag är retsinan med och det ska bli spännande att smaka. Det lär väl bli en lite annan touch om man säger så. Hoppas ni tycker att det är gott!
Kramar Kerstin
|