Ämne: Vän i köket
Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2009-02-26, 11:13
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Vän i köket

Henrik hallå.
Namnet på de krossade tomaterna vill jag gärna ha.
Struntar fullständigt i om de kostar 10/burken, det är kvalité
jag vill åt och smak. Skippa allt detta som smakar krossat vatten
och där man ändå måste tillsätta tomatpuré för att få rätt smak.
Är mycket kräsen i min matlagning som alla vet.
Inte för att jag har tillgång till Citygross här, men jag har en kompis i Stockholm som far dit en gång i månaden.
Så får jag bara namnet så ska jag prova.
Jag tror att vi som bott utomlands runt medelhavet har andra
kvalitétskrav på maten. Tänk bara att få gå på marknaden och handla grönsaker. Till och med barnen äter grönsaker utan knorr.
En härlig Brocolligratäng (färsk) med lite salt fläsk eller kassler i och någon välsmakande grekisk ost i gratängsåsen. Bräck det med en burgare på Max eller Mac. Nu pratar vi mat.
Söndagslunchen var det inget fel på förutom priset.
Eko-odlade körsbärstomater 250gr 28.-/st.
Det finns 8 tomater kvar av 5 förpackningar, men gott var det. Jag hade lite finskuren rödlök till och naturligtvis äkta olivolja.
Men, jämför detta med att gå på krogen och äta en bit oxfilé med tillbehör (245.-).
Jag tror min lunch/middag var minst lika god och billigare. Det enda "aber" var att jag fick tillaga maten själv och diska efter mig. Behövde inte åka taxi hem så där sparade jag en slant till.
Ur verkligheten.

Uffe

Senast redigerad av UlfWiman den 2009-02-26 klockan 11:23.
Svara med citat