Visa ett inlägg
  #3  
Gammal 2009-01-20, 13:33
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Glutenintolerant

Min erfarenhet som nöt- och stenfruktsallergiker är att förståelsen och kunskapen om allergier generellt är mycket liten bland personalen på tavernorna. När man frågar om en viss rätt innehåller det man inte kan äta, kan man få till svar "Det är så lite så du kommer inte att känna det".

Välj maträtter där ni själva ser vilka ingredienser som använts - det finns ganska många sådana rätter. Jag tror inte det är särskilt svårt att undvika gluten i Grekland; som Kari citerades i förra inlägget så använder de inte så mycket mjöl eller cerealier i maten, förutom i bröd och pajer förståss. Var också uppmärksam på att en del youghurtar innehåller "flingor".
Svara med citat