Jag tänkte testa denna gryta som var med i månadens Buffé-tidning från Ica.
Tagine med lamm, oliver och syltlök
Ingredienser
Portioner: 6-8
1 kg grytbitar av lamm
1 hel vitlök i klyftor
1 burk urkärnade svarta oliver (ca 350 g)
1 dl syltlök
1/2 dl bombay chutney
1/2 dl ketjap manis (söt soja)
4 msk kapris
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen ingefära
750 ml rött vin (gärna fruktigt)
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll på vinet och rör om väl.
3. Låt koka upp på spisen, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen i 2–3 timmar eller tills lammet känns mycket mört.
4. Häll ev av såsen och låt den koka i 15–20 minuter och red av med lite majsstärkelse (Maizena). Smaka av med salt och peppar. Servera genast eller värm upp på spisen nästa dag.
FÖR ALLA? Alla: kontrollera innehållet i löken. Gör glutenfri:bjud med ris eller quinoa i stället för couscous. Laktos-, mjölkprotein- och äggfri.
Trevlig helg på er alla
Malin