Ämne: Tsatziki
Visa ett inlägg
  #10  
Gammal 2008-10-15, 17:37
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Tsatziki

Vilken yoghurt man använder är ju en smaksak. Jag brukar använda naturell som får rinna av genom ett filter. Rätt länge... Den ska vara rätt fast när man börjar. Jag använder också presssad vitlök för att smaken ska vara så jämn som möjligt. Den grovt rivna gurkan blandar jag med ett gott salt.(Jag använder 5 olika sorters salt när jag lagar mat!) Låter det stå ca 20 min, häller av och kramar sedan ur gurkstrimlorna. Saltet hjälper till att dra ur vätskan ur gurkan och grundsaltar Tzatzikin. Lite Olivolja och i mitt fall ett gott mått grovmalen svartpeppar.

Och tricket som Stelios lärt mig är att man ska ha i lite pressad Citron på slutet! Det ökar syran och frächören på ett helt annat sätt än att använda vinäger.

Faktum är att jag har märkt att många Svenska kockar har börjat ersätta vinäger med Citron där det är möjligt. En ny trend kanske?

Det var länge sedan jag gjorde en Tzatziki hemma! Det får nog bli en till helgen... Fast jag har ju precis konsumerat ett antal....
Svara med citat