Citat:
Ursprungligen postat av modestyblaise
All mat som är upphettad till över 70 grader skall vara ok, och det borde väl ändå saganakin vara
|
Ja så är det! Jag får väl skylla på den sena timman att jag skrev igår att det gäller all mat som är tillagad av mejeriprodukter. Vet man att den är upphettad till minst 70 grader (egentligen räcker det med 60, men man brukar ange 70 för säkerhets skull. Vid pastörisering värms mjölken till 72-74 grader) så är det ingen fara att äta den.
Men är man det minsta osäker så tycker i alla fall jag att man inte ska ta risken. Visserligen är det mycket ovanligt att listeria orsakar infektion hos människan och ännu ovanligare att fostret smittas när en gravid kvinna smittats. Men om en gravid kvinna smittas kan det orsaka vattenavgång och för tidig förlossning. Om fostret smittas kan det orsaka missfall eller fosterdöd. I jämförelse är väl två veckor i Grekland utan saganaki ingenting...