Visa ett inlägg
  #12  
Gammal 2008-05-16, 13:44
spiro spiro är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: göteborg
Inlägg: 83
Standard Sv: Mat på flyget

Det är väl självklart ingen som vill utsätta andra för någon risk. Jag skulle aldrig chansa efter att ha läst här om vissa personers allergi. Jag tror att flygbolagen resonerar på liknande sätt när det gäller servering av nötter. Nötallergi är inte jätte ovanligt.-Men samtidigt har jag försökt hitta händelser med allvarliga allergiska reaktioner vid inandning, under flygturer...Har inte hittat något skrivet om det. Jag är själv allergisk mot skaldjur och kan känna obehag om det doftar starkt (ej misstolkas som att jag tycker det luktar illa. Jag gillar doften och smaken) Äter jag det så är det så utlöser det en krafftig reaktion.

Anledningen till förbud är nog att flygbolagen vill minimera risker, samtidigt som de har en unik möjlighet att göra så (kontrollera vad som tas ombord etc). Annars kan man väl bara tänka på ex. bussresor där denna diskutionen inte alls hade ägt rum. Sen finns det ju helt unika möjligheter att kliva av en buss. Det finns även en myt om att man i ett flygplan i högre utsträckning andas samma/varandras luft, och att det tex därför finns en högre risk för luftburen smitta. Det stämmer inte enligt de senaste undersökningarna som bl a presenterades i ett nyhets program häromveckan. Men det finns motstridiga uppgifter ex;

http://netdoktor.passagen.se/default...ewsletterID=77

och

http://ec.europa.eu/health-eu/news/t...ntheair_sv.htm

Däremot varnar SMI (smittskyddsinstitutet) läs SAL under flygresa;

http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a

Luften i ett flygplan kan alltså vara bättre än i många andra miljöer!

Senast redigerad av spiro den 2008-05-16 klockan 13:47.
Svara med citat