Sv: Greske verb, konditionalis, setninger med betingelser.
Christie, del 2.
If I inherited a valuable antique I would certainly keep it, if it has been in my family, I
Αν κληρονομούσα μία πολύτιμη αντίκα θα την κρατούσα σίγουρα, αν είναι στην οικογένειά μου,
want to keep it in my family.
θέλω να την κρατήσω στην οικογένειά μου.
………………….
Kevin, you must find out how much it is worth.
Κέβιν, πρέπει να μάθεις την αξία της!
Yes, how do I do that?
Ναι, πώς το κάνω αυτό;
Take it to Christies.
Πήγαινέ την στο Cristies.
Christie is an auction house in London.
Ο Christie είναι ένας οίκος εκπλειστηριασμών στο Λονδίνο.
They auction paintings and antiques.
Εκπλειστηριάζουν πίνακες και αντίκες.
Mark Poltimore is a director at Christies. He is responsible for 19 century paintings.
Ο Mark Poltimore είναι διευθυντής του Christie. Είναι υπεύθυνος των πινάκων του 19ου (δεκάτου ενάτου) αιώνα.
This is how Mark describes the work at Christies:
Έτσι περιγράφει ο Mark τη δουλειά στο Cristies.
Christies is an auction house which was founded in 1766 so we have a lot of tradition
Ο Christie είναι ένας οίκος εκπλειστηριασμών που ιδρύθηκε το 1766. Άρα έχουμε πολλή παράδοση.
in the company. Our main role is to act as an agent for our sellers.
στην εταιρία. Ο κύριός μας ρόλος είναι να ενεργήσομε ως πράκτορας των πωλητών μας.
Our vendors as we call it.
Οι πωλητές μας, όπως λέγονται.
You can bring in any item of antiquity here from dolls to pictures, to silver, furniture; I think 77 different types or categories you can bring in.
Μπορείτε να μας φέρετε εδώ οποιοδήποτε αντικείμενο παλαιότητας από κούκλες μέχρι εικόνες, ασημικά, έπιπλα ∙ πιστεύω ότι μπορείτε να φέρετε 77 διαφορετικά είδη ή κατηγορίες.
A lot of people write to us.
Πολύς κόσμος μας γράφει.
Out of the blue they send a photograph of the object in question, they send it to us and we give them an informal evaluation.
Στέλνουν αναπάντεχα μία φωτογραφία του υπό συζήτηση αντικειμένου. Τη στέλνουν σε μας και εμείς τους δίνουμε μία ανεπίσημη εκτίμηση.
Fortsettes.
……………………
|