Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2007-09-22, 11:46
Admirala Admirala är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 2 620
Standard Bekri Meze-oppskrift

Ser at vi ikke har oppskrift på den deilige retten Bekri Meze i matrecept-spalten. Legger denne ut her på forumet, så kan den jo legges inn i kokeboken av dem som kan slikt:

Bekrí mezé
600 gr svinekjøtt i terninger
2 – 2,5 dl rødvin
1 ts (teskje) spisskommen (cumin) eller allehånde (allspice)
1 laurbærblad
1 ts sterk sennep
1 ts kanel
1 dl olivenolje
1 løk, i strimler
2 hvitløkfedd, hakket
1 rød og 1 grønn paprika, i strimler
1 tomat, hakket
1 ss (spiseskje) tomatpuré
ca 1 dl vann
salt og pepper

Kjøttet ikke marineres, men det blir enda bedre om du gjør det:
Ha kjøtt, vin, krydder og halvparten av oljen i en dobbel plastpose og knyt godt igjen. La det ligge i kjøleskap 12 – 24 timer, vend posen noen ganger. Neste dag varmer du resten av oljen og steker løk og hvitløk forsiktig. Ha oppi paprika, tomat, tomatpuré, vann, salt og pepper og rør godt rundt. Ha dette i et ildfast fat sammen med alt fra posen, og bland godt.
Bak (uten lokk) i ca 2 -3 timer på 200 grader. Sjekk et par ganger om det blir for tørt, da må du tilsette litt mer (kokende) vann. Væsken skal være nesten helt innkokt når retten er ferdig.

Server med ovnsstekte poteter og gresk salat (nok til 2), eller som en del av et mezébord til mange.

Svara med citat