Sv: recept på ugnsbakad fetaost
Ungsbakad fetaost
Ta ett par stora skivor fetaost 0,5 -1 cm tjocka som delas på mitten och läggs i en liten ungsform eller i ungsfolie. Finhacka en liten gul lök och lite röd lök som strös över osten, smula över torkad eller färsk basilika och lite oregano samt paprikapulver. Lägg på ett par skivor tomat eller halva små tomater på varje ostbit. Krydda tomaskivorna med lite örtsalt. Bara lite eftersom osten är salt. Toppa med lite finhackad grön paprika. Den som vill ha starkare smak kan ta lite finhackad chili. Ringla över lite olivolja och grädda ca 20 min i 200-225 graders ungsvärme. Om rätten görs i folie kan den behöva lite längre tid i ugnen och eventuellt kan folien öppnas lite de sista minuterna. Gräddas rätten i ugnsform kan den täckas med bakplåtspapper på slutet om osten får för mycket färg.
Eva
|