![]() |
Ikväll blir det grekiskt
Håller på att laga en mycket god grekisk maträtt.
http://www.kalimera.se/bilder/bilder/grekland_108.jpg Några av ingredienserna. Är det någon som kan gissa vad det är för maträtt? |
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Köttfärslimpa med ägg och bacon runt
|
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Rollo på grekiska. Underbart gott med de kokta äggen i.
Eva |
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Som hos Julia... Mums!
|
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Ja, Julias är godast.
Men Nikos på Fourni är också av god klass. Birgitta. |
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Men tack för tipset, jag såg att receptet finns på matsidan. Det var länge sen vi åt detta, nu ska det snart bli av!
|
Sv: Ikväll blir det grekiskt
För den som vill spara på kalorierna eller inte äter fläskött går det bra att skippa baconet runt limpan. Ös limpan med en kalvfond som fått koka med lök, en bit morot och en kanelstång innan den sätts in i 250 grader varm ugn. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader efter ett par minuter. Ös igen efter halva gräddningstiden. Blir väldigt gott att lägga potatis, lök och morötter runt limpan så gräddas allt på en gång. Sila bort grönsakerna och kanelstången från fonden innan den första ösningen. Fonden blir extra god om lite rött vin tillsätts innan kokningen.
Eva som också älskar Julias rollo |
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Visst var det Rollo som lagades.
http://www.kalimera.se/bilder/bilder/rollo.jpg Så här såg det ut när formen togs ut från ugnen. http://www.kalimera.se/bilder/bilder/rollo_2.jpg Så här såg det ut när kniven varit framme. Det är verkligen supergott! Receptet finns här. |
Sv: Ikväll blir det grekiskt
Oj, saliven rinner (klockan halv6 på morgonen)!
Det såg verkligen gott ut. Birgitta. |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT