handdator

Visa fullständig version : Karpathos direkt


inkfish
2007-06-04, 11:20
Hej!

Sitter och flamtar pa potpourri internetkafe - eller rattare sagt p t ourri - neonskylten ar trasig och ingen har lagat den.:D

Har haft kalasvader sen jag kom i torsdags - varmt, ingen vind, bla himmel. Har kuskat runt pa moppe i tre dagar, i dag ska vadret vaxla sa jag tog en vilodag i Pigadia. Det ar tryckande varme och moln drar ihop sig pa himlen sa det kan nog bli en vaxling som heter duga.

Nagra hojdpunkter hittills har varit:

* lunch pa taverna klimataria med betagande utsikt over dalarna ner mot havet i byn Volada

* dagen pa christou pigadi, favoritstranden fran forra aret. Trodde den skulle vara packad med greker eftersom det var lordag men sa fel jag hade - vi var tva pers pa hela stranden under formiddagen och aldrig fler an fem under eftermiddagen. Det ar en harlig strand med en till synes enkel taverna som dock presterar kanongod mat.

* baden fran klippor i gar vid Ardani, bortanfor ammopi. Utan tevasandaler ar dar formodligen omojligt att ens komma fram till vattnet for klipporna ar VASSA - men med teva gav det nagra underbara bad med spannande snorkling.

* nya restaurangen to spitikon pa gatan fran taxistationen ner mot den torrlagda fontanen. George fran Ammopi och hans soner driver den, maten ar lite snofsigare och valdigt god. Fick nagra varrullar (!) med ost och skinka som var rena drommen:)

Och jag kan ju saga att det ar omojligt att viktvakta i Grejkland. Forsoker vanja mig vid frappe utan socker men det ar svart:o. Nar jag grymtade over mitt frossande pa to spitikon haromkvallen sa george bara "avrio kaneis dieta" (bantar gor du i morgon) och bar in en liten god kaloribomb till dessert:o

Om ett par dar blir det moppe igen, da ska jag undersoka om det stammer att vagarna ner till Apella och Achata blivit asfalterade sen sist:)

inkfish
2007-06-04, 11:53
Usch vilken tryckande varme, tror jag ska ga och ata lunch och sen hamta badutrustningen for en tur till stranden, behover lite svalka:)

Fnissar at kafeets dator, har finns en hel rad ikoner med sakerhetsuppdateringar fran Microsoft som INTE har hamtats hem. Och inte tanker jag gora det pa min dyrbara datortid heller (3 E i timmen for den som undrar).

Lunch och bad nu, hej pa erbye_bye

inkfish
2007-06-05, 11:52
I dag ar det regn! Dock fortfarande varmt, 24 grader. Men dessvarre verkar prognoserna saga att det samre vadret fortsatter, dartill ar det risk for att det ska blasa upp. Vi som hade sa fint vadersnyft_drop

Jag ska hasa vidare till nat lampligt kafe med Luftslottet som sprangdes (Stieg L). Har snart last ut den. Den ar battre an del 2 som jag tyckte var for mycket action - har ar tvartom ingen action alls, berattelsen fors framat nastan enbart av dialog eller av folk som tanker. Mycket mysko men anda valdigt bra.

Getty
2007-06-05, 12:04
Så tråkigt att ni som är där nere nu har dåligt väder. Här hemma har vi kanonväder med klarblå himmel och 25 grader i skuggan. Hoppas vädret vänder snart, för Grekland är ju alltid mycket mysigare när vädret är på topp.

//Ingela

ulrikas
2007-06-05, 12:24
Har ett lågtryck parkerat sig över Grekland eller vad är det frågan om? Märkligt. Här hemma är det sommarvärme med strålande sol. Nog kommer väl det riktigt fina vädret till er i Grekland snart? Jag hoppas det i alla fall!

/Ulrika

Paulina
2007-06-06, 11:28
... och en aktuell väderrapport från Götet på nationaldagen kl. 11.30 är: 24 grader varmt och blå himmel med små lätta vita molnpuffar. :)

Yak
2007-06-06, 12:08
Det drog tydligen fram lite moln i gar men nu aer vadret som det ska vara igen, sol! :D
Kul att hora lite uppdateringar fran andra oar, inkfish - ha sa skont pa Karpathos sa haller jag koll pa Amorgos :p

inkfish
2007-06-06, 21:39
Nar jag kom i torsdags hade jag nagra dagar av det basta vader jag haft pa Karp. Men nu ar molnen kolsvarta. Gjorde darfor en utflykt till Kasos i dag - dar var det kanonvader och jag ar brand pa armar och ansikte for jag var ju inte pa stranden, jag var bara pa utflykt:o. (Har skrivit om den i Stefulainens fragetrad om just Kasos).

Fyra minuter kvar bara, har det underbart trots vadretklapp_klap

inkfish
2007-06-09, 22:36
Det harliga sommarvadret ar tillbaka, sen igar.

I forrgar var det fortfarande kallt och mulet sa jag hyrde bil och gjorde hela rundan: fika nere i jattegulliga Finiki, hela vastra kusten upp till Mesochori, gick omkring dar i timmar och bara njot av den oerhort dramatiska byn, ett Olymbos light. At lunch dar, pa jattefina taverna Dramountana (samma agare som i Lefkos), med den betagande utsikten.

Akte sen ner en snabbis till Lefkos dar solen tittade fram och folk badade i hoga vagor. Lefkos ar vackert men sjalv skulle jag aldrig klara att stanna dar, jag vill ha mer vardagsstok omkring mig.

Sen korde jag tvars over on via Pyles, Othos, Volada och Aperi hemat igen.

Dagen darpa, alltsa igar, var varmen tillbaka sa jag hyrde moppe igen och akte nya asfaltvagen ner till Achata. Efter att ha badat dar akte jag upp och at annu en lunch pa den ljuvliga taverna Klimataria i Volada. Mycket god mat och grym utsikt.

I dag tillbringade jag hela dan i Apella, asfaltvagen dit ner ar bara ett par veckor gammal enligt tavernaagaren dar. Dar var pa gransen till for mycket folk for min smak, men sa blir det naturligtvis nar tillgangligheten okar. Och Apella ar fantastiskt vacker (forutom alla forbaskade ombrellas:()

MIAS
2007-06-10, 01:36
Tack inkfish för rapporteringen! Ska bli kul att åka till Karpathos för första gången!Vi ska försöka komma iväg på lite utflykter när vi är nere. Är det varmt i havet än?

Ha en fortsatt härlig vistelse...

Miabye_bye(som sitter och svettas mitt i natten i sverige)

inkfish
2007-06-10, 09:57
Havet har varit ovantat uppvarmt, tycker jag nog! Tippar pa 22 grader pa de flesta stallen. Ibland har det kants kallt nar jag gatt i, men jag har anda kunnat ligga i och snorkla sen.

I dag ar det busvader igen! Himlen ar sa regntung att man inte ens ser Aperi och Volada harifran Elias. Som tur var hann jag dock fa in tvatten innan himlen oppnade sig.

Med sa har daligt vader star moppen tyvarr oanvand nere pa parkeringen, jag far agna dagen at min bok i stallet. Pa det har sattet lar mina bocker inte racka, jag far ga igenom det engelska sortimentet i affarerna men de bocker jag sett som hastigast har inte lockat mig.

(Nej, jag bor alltsa inte pa stort hotell dar gasterna lamnat lanebocker...)

Mia, ak runt om ni kan, Karpathos har otroligt mycket att erbjuda nar man tar sig utanfor Pigadia.:)

Yak
2007-06-10, 10:18
Tror du fick det vader som drog forbi har sent i gar kvall da, mycket moln men inget regn. Nu har solen kommit fram igen dock! Eller sa aer regnet pa vag hit... :rolleyes:

ciakoohler
2007-06-10, 13:56
, jag bor alltsa inte pa stort hotell dar gasterna lamnat lanebocker...)

Låg det inga på kylskåpet i år ?

Zanét
2007-06-10, 20:54
Efter att jag sms:at till inkfish om hur varm här är fick jag ganska snabbt i retur ett högst provocerande sms - Läs här:

Jag vet, det är varmare än här! Å andra sidan sitter jag och väntar på en katsiki stifado och det gör inte du...

Jag blir så här snyft_drop Katsiki (killing) som är min favorit nr 1 snyft_dropsnyft_drop

Måste planera för hämnd __D flabb_flab

//Zanét bye_bye

Yak
2007-06-10, 21:08
Efter att jag sms:at till inkfish om hur varm här är fick jag ganska snabbt i retur ett högst provocerande sms - Läs här:

Jag vet, det är varmare än här! Å andra sidan sitter jag och väntar på en katsiki stifado och det gör inte du...

Jag blir så här snyft_drop Katsiki (killing) som är min favorit nr 1 snyft_dropsnyft_drop

Måste planera för hämnd __D flabb_flab

//Zanét bye_bye

:D:D
Ja, det aer ju faktiskt inte for varmen man aker hit! (eller atminstone inte BARA...) :cool:

inkfish
2007-06-11, 22:08
Ja, det var en god stifado. Mycket god - aven om det var lite for mycket fett pa kottet. Jag ater inte ofta get, den kanske alltid ar fet? Men gott var det.

Cia - nix, inga bocker pa kylskapet. Det har det aldrig funnits nar jag bott hos Elias. Men jag upptackte att bokaffaren pa gatan ner mot den torrlagda fontanen (odos dimokratias) hade ovantat vettigt engelskt utbud. Kopte i dag nat som jag aldrig hort talas om: The interpretation of murder som handlar om hur Sigmund Freud loser en mordgata i USA i borjan av 1900/talet. Kan sakert duga som semesterlasning:)

Vilken dag jag haft! Det fina vadret ar tillbaka, jag har moppe de sista tre dagarna och planen ar Achata-Apella-Kyra Panagia. Var pa den sistnamnda i dag och det var SA ljuvligt!

Tidigare hade jag bara stannat till med bat for en fika pa Kyra Panagia-stranden. Tyckte att den sag trist ut, alldeles for mycket solstolar och folk.

Och for mycket solstolar och parasoller tycker jag fortfarande att dar ar men nu lade jag mig vid sidan om och hade det alldeles underbart. Jag har ALDRIG badat i ett sa turkost vatten som det! Det var klart redan fran borjan, i dag gick dessutom STORA vagor vilket virvlade upp sand fran botten so att vattnet sag ut som fruktsoda med mjolk! Helt fantastiska bad.

Sen at jag en mkt vallagad lunchomelett pa Olive garden taverna - samma niva som kyrkan och alltsa samma betagande utsikt.

Sammantaget: en av de skonaste baddagarna pa aratal!

inkfish
2007-06-14, 11:15
Aker strax till flygplatsen nu. Sen igar ar det vindstilla och hett som i... Ja, typ.

Om ni gillar varme och ar pa vag hit nu ar ni bara att gratulera. Sjalv tycker jag det ar ratt okej att lamna nu nar den riktiga hettan slagit til.

Hall garna tummarna for mig i eftermiddag, jag ar forkyld som en gris och trots Rinexin OCH kortisonspray OCH vanlig nasspray ar jag helt igenkloggad i ena orat, gar inte att tryckutjamna dar.snyft_drop

mkh
2007-06-14, 23:01
Hall garna tummarna for mig i eftermiddag, jag ar forkyld som en gris och trots Rinexin OCH kortisonspray OCH vanlig nasspray ar jag helt igenkloggad i ena orat, gar inte att tryckutjamna dar.snyft_drop

Aj! Åk genast till läkare om du har ont nu när du landat här hemma? Eller vart nu ditt flyg än gick.

Min dotter åkte flyg i det tillståndet du beskrev för några år sedan. vi åkte till läkare samma dag som vi kom hem och hon fick penecilin mot öronnflamation. Det var för sent, därefter under en smärtfylld natt spräckte hon trumhinnansnyft_drop

Hoppas du inte råkar ut för det! Fast det verkar som om resan har varit värt en del sjukdomsbekymmer.

Jag undrar också spänt från en inbiten ryggsäcksbärare till en annan? Hur gick det med väskan?

/Marianne

inkfish
2007-06-15, 20:20
Tack för din omtanke Marianne! Men det har faktiskt gått bra. Jag var fullproppad med kortison, näsdroppar, rinexin och earplanes - och jag tror faktiskt att det var öronpropparna som slutgiltigt räddade mig. Vi landade utan att det sprängde i öronen, det tryckte bara på lite - men när jag tog ur öronpropparna, DÅ sprängde det lite i det täta örat. Men inte farligt då heller.

Sen var jag nästan döv på det örat hela kvällen, det kändes som om nån försökte trycka ut en golfboll genom örat. Men när jag gick och la mig släppte det, bara så där.

Så det gick faktiskt oväntat bra:)

(Aktiverar min gamla väsktråd på Kafé K...)

Elisabet
2007-06-15, 20:38
Sen var jag nästan döv på det örat hela kvällen, det kändes som om nån försökte trycka ut en golfboll genom örat. Men när jag gick och la mig släppte det, bara så där. Så brukar det kännas när trumhinnan spricker (värre för en del och lättare för andra). Märkte du möjligen om det kom nåt ur örat...?

inkfish
2007-06-15, 20:40
Tror inte det. Men borde det inte ha gjort ont då? Det gjorde ju faktiskt inte det.

Och hur borde det kännas i dag om den är sprucken?:eek:

Elisabet
2007-06-15, 20:49
Tror inte det. Men borde det inte ha gjort ont då? Det gjorde ju faktiskt inte det.

Och hur borde det kännas i dag om den är sprucken?:eek:Det gör väldigt ont för en del och känns nästan inte alls för andra. Vanligast är att det gör ondast strax INNAN den spricker, det är ju då det tycker som värst. Efteråt känns det ingenting längre, då har ju vätskan/varet runnit ut och pressar inte ut trumhinnan längre.

Min ena trumhinna sprack en gång och det gjorde mest ont strax innan, men ändå inte så ont att jag trodde den skulle spricka. En öronläkare har sedan sagt att jag har tre ärr på trumhinnan så det måste ha skett två gånger till utan att jag förstått det. Märkte inte om/att det kom var de gångerna.
Dottern hade en gång när hon var liten väldigt ont på kvällen, och vi skulle gå till läkare nästa morgon, men då hade hon inte ont längre och det hade blivit en gul fläck på kudden. Men hon vaknade aldrig under natten så särskilt ont kan det inte ha gjort när den sprack.

inkfish
2007-06-15, 21:06
Aha, då förstår jag. Möjligen kanske den sprack då och då lär jag väl inte ha mer ont i alla fall. Det där örat har spökat i ett helt år så om det sprack var det kanske bara bra.