handdator

Visa fullständig version : Söndag 3/5


UlfWiman
2007-06-03, 09:00
Söndag 3/6


God morgon på er. Nu är jag tidigt uppe klockan är 06.30 och det är ganska svalt och skönt. Tempen inne är stadiga 23° inne och 18,6° ute totalt vindstilla. Under natten har det seglat upp ett molnbälte så ingen sol just nu. Inte en sol så långt ögat kan se, en vändning av Tomas Ledins Sommaren är kort. Fuktigheten dalar hela tiden och är nere på 58 % just nu. Risk för regn med andra ord nära noll.


Nu är jag färdig med böckerna. Det blev nästan 80 böcker till soporna, men många var trasiga och det är ju inte så kul att låna en trasig bok. Trots att jag tejpar och lappar det jag hittar samt försöker få fast sidor som är lösa.


På puben vid Dionysos igår tog jag en öl, liten 25cl, då frågar Bjarne mig om det är något fel på mig. Ja svarar jag det är varmt och då ska man vara försiktig med alkohol. Kan du vara så snäll och tala om det för danskarna också fick jag till svar. Efter det satt jag och studerade. I stekande sol drack flera tre stora 50cl på en timma. Undrar på att det går fel för en del. Jag har också provat för några år sedan och det blir totalt fel i värmen. Man blir kanonfull på bara lite grann och vad är det då för roligt med semestern. Framförallt när barnen är med och allting. En pappa som är kanon redan på eftermiddagen.


När jag kom hem igår kväll så kom Giannis efter två minuter med en efterrätt som Katerina hade gjort. Jag som redan höll på att spricka av min middag.


Snart lär jag väl kallas för Uffe med skägget. Jag har tappat min rakapparat tre gånger i badrummet och fått lägga pussel o limma. Sista gången gick det inte mera, den var slut. Jag har en rakkniv men är inge bra på att använda den. Det brukar se ut som om jag har slagits med katten efteråt. Samtidigt är det för långt för en vanlig hyvel så det här är ett dilemma. Kanske det går hos frisören om jag ber snällt. Han har ju maskiner som totalsnaggar. Rakapparaterna är så fruktansvärt dyra, mellan 1500 och 2000 eller så får jag be någon att gå in på
El-giganten i Sverige och köpa en och skicka ner.


Konstiga priser de har här. I Sverige kostar en färgpatron till min skrivare lägst 395 SEK jag betalade igår 190 SEK för exakt samma original Hewlett Packard. Vanligt kopieringspapper kostar som hemma men kuvert är mycket billigare. Ett vanligt C5 kostar 1,10 SEK plus att portot är billigare här. Upp till 100g 6 SEK inom EU och upp till 250g 12 SEK.


Idag blir det nog badpremiär för min del. Jag har lovat Inga Lill att följa med till Agia Marina och äta lunch och då finns det stor risk för ett dopp i det blå. Synd bara att jag har blivit en sådan badkruka på senare år. Förr i världen var man ju i när isen hade gått, nu ska det vara ljummet innan jag närmar mig det stora blå. Det kanske har med åldern att göra, inte vet jag. Den 8-de juni ska vi försöka ta oss till Theodoro ön med sina getter. Det är den enda dagen på hela året som det är tillåtet att gå iland på ön. Getterna är ju fridlysta och man får inte mata dom med någonting. Annars är ju getter kända för att älska tobak.


Deckaren av Anne Holt var mycket spännande och bra. Ska nog läsa mer av henne i framtiden för hon skrev på ett bra sätt. Nu är det stress för det gäller att välja en ny bok. Jag har ju som sagt några att välja på. Jag vill läsa någonting mera äventyrsaktigt den här gången. Bokvalet blev Flight 545 från Hongkong av Michael Crichton. Nu ska jag ut och läsa och dricka kaffe med croissant.

Uffe

Wardakis
2007-06-03, 09:05
Antar att det är till Mitsos ni ska? Då får ni ställa er och vinka framför webkameran! Ska vi säga klockan 13 grekisk tid?? Ha, ha!
Gunilla

glenn_f
2007-06-03, 16:42
Hej kommer forbi nagon dag bor pa minerva i agia anna
halsningarGlenn & Berit
jvl-a engelskatangentbord.flabb_flabflabb_flabflabb_flabflabb_flabflabb_flab

UlfWiman
2007-06-04, 05:48
Hej Glenn

Måndag är jag i stan till ca 16.00 resten av veckan hemma

Uffe

ulrikas
2007-06-04, 06:29
Hej.

Blev det något dopp? Någon aning om vattentemperaturen? Här i Uppsala har det varit sommarväder hela helgen, och ska fortsätta hela veckan! Hoppas vädret är lika fint på Kreta 17 juni när vi dyker upp :rolleyes:

/Ulrika

UlfWiman
2007-06-04, 08:17
Det blev inget badande för det var molnigt. Vi behöver ju inte pressa och stressa som du kanske förstår. Vattentempen är ca 21 grader där jag bor så det är badbart.

Uffe

Kikh
2007-06-04, 12:57
hej alla glada!

Orkar inte tanka klart, sa jag skriver min halsning har hos Uffe.

Allt gar i 290 just nu, jobb, lagenhet och kompisar overallt. 9 jobberbjudanden pa 3 dagar, for mycket Raki och en helvetes sista natt i Sverige gor mig yr. Berattar mer senar men kan konstatera att nu bor jag pa Kreta!!! Ringer dig snart Uffe, du har en stang till ditt duschdraperi:D

Kickie

Gita
2007-06-04, 13:23
Hej Kickie!

Mina tankar har varit hos dg de sanaste dagarna, jag har undrat om du har "andats ut" och tagit en flaska Retsina och en paj på en ensam strand eller är det bara fest just nu?

Kul att du lever - och att du har fått så många jobberbjudanden!

Vi hörs väl snart... när själen har landat!

//Gita

martinifk
2007-06-04, 23:40
Ja det var roligt att se ett tecken från dig Kickie och vad härligt allt låter :)