handdator

Visa fullständig version : Liten reseberättelse


Mysan
2007-05-28, 15:13
Vi har lämnat hjärtat kvar!

Åh, att vi inte upptäckt denna underbara pärla, Jame´s Hotell i Lothiarika/Lardos/Pefkos/Rhodos! Hotellet kallas St James men verkar vara under namnbyte till bara Jame´s.

Vi åkte ju nu ganska tidigt på säsongen så folk var inte uttröttade, inget hade blivit slentrian än.

Hotellet ägs av en man som bor i Canada men sköts av en av hans bröder, Yanni. Canada-mannens son jobbar också på hotellet (har glömt namnet hrmmm). Härlig canadensisk accent på båda herrars engelska!_B-anana

James är ett så pass litet hotell att man känner igen alla som bor där. Man hejar glatt på varandra till och från affären, man pratar med varandra tvärs över poolen, man pratar med grannen i solstolen brevid, med grannarna på balkongen (både de över och brevid :)). En bra och trevlig familjeägd/driven restaurang (Angelikas supermarket och rest Periklis) hittar vi bara 70 m från hotellet. Sen fanns det en fyra fem st till att välja på, varav en var kinesrest och en rest var totalsågad. Lite turistaffärer med samma utbud som i Rhodos Stad

Till Lardos tog det ca 20 min att gå men taxi var mindre svettigt. Det är smala vägar utan vägren och bilarna, tja de kör som vanligt ā la grek. 5€ kostar en taxi enkel resa. Men Lardos är väldigt engelskt, många engelsmän har köpt lägenheter där. Vi var dock o åt på en bra restaurang som hette Valantina´s. Kan jag rekommendera. Annars var det väl inte så mycket mer i Lardos precis. Vi längtade hem till James.Ang_elx

Pefkos låg närmast. Tog nog ca en 15 min att gå dit, men vägen var lika eländig. Vi hyrde bil första dagen för att ta oss till Rhodos Stad. Servicen var ypperlig. Biluthyraren kom o hämtade oss på hotellet och körde oss till kontoret. Där hyrde vi bil och drog i väg. Hemma skulle vi vara innan 22 eller 08.30 dagen efter. Lämnade bilen på kontoret o blev körda hem! Men Staden tröttnade vi ganska snabbtpå. Vi hittadeav ren tur, em P-plats precis utanför rest Yamas där vi skulle äta lunch och middag. Men vid fyra snåret ville vi "hem" igen.....

Dagarna förflöt lugnt o stilla. Vi flyttade våra kroppar från sängen till balkongen (frukost), från balkongen till poolen, från poolen 5 m till poolbaren för lunch eller vätskekontroll, tillbaka till solstolen och sen till sängen för siesta när det blev som varmast och sedan tillbaka igen!:cool:
Inte många knop på en dag. Det fanns ju inte direkt några bra promenad stråk (eller brydde vi oss inte). Stranden var ganska svårgången så det lät vi bli.

Men så skönt! Härliga människor som jobbade, poolen ren o fin, solstolar av trä (!), havet underbart o så där uppfriskande kallt (19-22 gr).

Har redan försökt att boka en vecka nästa år men det går tyvärr inte än. Men vi gör om en favorit i repris, var så säkra på detta. Vi kollade med Yanni om vi kunde komma på egen hand, men efter som hotellet är abonnerat av Apollo så har han bara ett litet rum som han använder själv men det rummet har ingen balkong. Så det blir väl till att hänga på låset när Apollo släpper sina resor.

Det var väl allt för denna gång. Bilder kommer nog så småningom men då blir det nog en länk till photobucket för jag lyckades ta 191 bilder på en vecka! (Om jag får länka till photobucket.....?)

Hej då från en sucktande Lothiarika-resänär

martinifk
2007-05-29, 00:39
Det verkar som om du gillade St James Ang_elx
Vi var där under deras debutår 2001 och stortrivdes vi också! Kommer ihåg Yanni som vi gav de där mjöliga godisarna, vad de nu heter?
I alla fall så blev de uppätna direkt hehe :)

Lothiarika var en jättemysig liten by och det var en taverna vi gick till fle´rtalet av kvällarna när vi var där men minnet sviker när det gäller namn på tavernan. Vi handlade oftast på Takis super market och han som jobbade där avskydde tyskar,vilket han tydligt visade...

Välkomna hem bye_bye

Mysan
2007-06-12, 09:24
Som jag tidigare utlovade så ska här bli lite bilder.....

http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_0894.jpg
Detta är hotellet och dess entré


http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_1034.jpg
Från baksidan. Poolen har jag bakom ryggen liksom

http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_1032.jpg
Poolbaren. Grekisk afton arrangeras där under högsäsong, himla trevligt hörde jag av de som varit med där.

http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_1025.jpg
En del av utsikten från poolbaren. Bara vackert!

http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_1017.jpg
En bit strand"betong" i närbild


http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_0915.jpg
Utsikt från vår balkong som låg nedanför markplan

http://i133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/IMG_0940.jpg
Sist, "Storgatan"- genomfartsvägen i Lothiarika. Till vänster ligger supermarketen och Periklis restaurang som vi var på näst intill varje kväll.

UlfWiman
2007-06-12, 11:17
IMG_1025 var häftig, typiskt grekland och pool bar.

Uffe

lille
2007-06-13, 21:26
Herlige bilder !! Nå er det bare 11 dager til vi reiser til Rhodos, Kalithea. :)

MOE
2007-06-21, 22:56
Låter som en jättehärlig resa!! Åh, nu längtar jag inte alls till vår Rhodosresa... *ljuger*