handdator

Visa fullständig version : kefalonia?


sarah&filip
2007-05-26, 23:04
Hej,

funderar på att ta oss på egen hand till Kefalonia i juli. Vet någon vilka bolag som går dit från Göteborg? förutom charterbolagen.
är det svårt att få boende där? dyrt? Finns det mycket att se & göra på ön?

sarah

Panakakis
2007-05-31, 11:41
Hej! Direkt från Göteborg går inget flyg till Kefalonia. Om ni inte vill använda charterbolagen så är den snabbaste vägen att flyga till Aten och vidare till Kefalonia. Det är inte svårt att hyra lägnhet eller hotel även under juli och helt klart är det som dyrast då. Det finns mycket att se och göra på ön och 1 vecka är mycket kort om man skall se det intressanta på Kefalonia.
Hälsningar PANAKAKIS

cato
2007-06-18, 15:09
Hej
Vi var på Kefalonia i Juli förra året, 2006, besökte Lassi, och letade lägenhetet i 5 timmar innan vi hittade rätt, det är inte alls lika lätt att hitta boende på den här sidan som på andra sidan. De flesta uthyrarna hade "kontrakt" med agencys och man var då tvungen att gå genom dem. Kan förstås vara lättare på andra håll på Kefalonia. Vi var 4 pers, två vuxna och två barn. jag skulle föreslå att ordna åtminstonde några dagar boende innan man åker hemifrån.

evy
2007-06-19, 09:33
Hej
Vi är två tjejer som kommer att flyga till Athen och därifrån ta oss till Kefalonia. Vet ni hur man lättast ta sig dit, Med båt eller buss? och vart går dessa ifrån i Athen? och vart kan man vända sig för att boka båt biljetter/bussbiljetter?

Mvh
Evy

cato
2007-06-20, 08:55
Hej Evy

Vi åkte buss från Athen till Lefkas, därifrån åkte vi båt till Kefalonia så jag vet inte hur man tar sig från Athen direkt dit. Jag kan bara säga att taxiresan från Fiskardo till Lassi är ett minne för livet, taxi chauffören trodde att han var en formel 1 förare, med ena handen på ratten och ivrigt rökande gjorde han omkörningar på slingrande "alpvägar" som skulle fått en svensk bilskolelärare att sadla om till trädgårdsmästare, men spännande var det.
Hoppas du får en bra tid på Kefalonia...bye_bye

evy
2007-06-20, 09:21
Hej :-)

Tack för ditt svar.
Tror att man skall kunna ta buss även från till Athen till kefalonia.
När ni åkte till Lefkas, vart bokade ni bussbiljetter? Och vart gick bussen ifrån? Håller med om taxi chaufförerna :-) Dom e galna. ha ha
Har varit på Kefalonia förut men flög direkt .. så det ska bli spännade och ta en annan väg denna gång.

bye_bye

cato
2007-06-20, 15:40
Hallo

Vi köpte dem på en stor busshållplats, massvis med bussar gick därifrån. Vi tog taxi (puh) från flygplatsen dit, det var en chansning och vi hade nog tur för bussen blev fullsatt straxt efter oss, så försök att få tag i bussbiljett innan, kolla med Grekiska Statens Turistbyrå. Hoppas ni får en bra tid där....
Häls - Cato