handdator

Visa fullständig version : Park eller lekplats i pireaus??


sandra-79
2007-05-18, 20:23
Hej alla! Vi ska flyga ner till Athen i början av juni och kommer ha en hel dag där innan vi tar nattbåten till Ios. Vi kommer vara två vuxna och 6 barn som reser:) och jag undrar var vi ska spendera dagen liksom? Har ni några bra förslag? Alltså, de gånger jag varit i Pireaus så har det ju kännts långt ifrån barnvänligt.

Hade ju varit super om det finns en park eller liknande där vi kan vara på dagen och låta barnen springa av sig líte innan båtresan:)

/sandra

mkh
2007-05-18, 22:45
Hej alla! Vi ska flyga ner till Athen i början av juni och kommer ha en hel dag där ...
Hade ju varit super om det finns en park eller liknande där vi kan vara på dagen och låta barnen springa av sig líte innan båtresan


Jag vet inte om det här fungerar rent praktiskt, men bussen från flygplatsen till Piraeus går ju längs med kusten och om jag förstått rätt finns det ett antal betalstränder där.
Ni kanske skulle kunna hoppa av någonstans och låta barnen rasa av sig i havet och sen ta en senare flygbuss vidare till Pireus.

Jag har aldrig badat där själv - det är bara en ide som farit genom mitt huvud att vi skulle kunna göra. Men nu kommer vi troligen att åka från Rafina, kanske kan det bli bad där för våra ungar innan vår färja går?

/Marianne

Eirini
2007-05-19, 09:22
Jag brukar cykla efter kusten flera gånger i veckan och jag håller med om att det bästa ni kan göra är att tillbringa dagen vid havet. Ni kan stanna någonstans efter kusten över dagen och fortsätta med taxi eller buss till Pireus på kvällen. Det finns bra stränder efter hela kusten och flera har lekplatser. Ni behöver inte gå till en betalstrand, det finns flera där det finns dusch men ni behöver inte betala inträde. Parken som ligger mellan Flisvos och Edem, spårvagnshållplatser (nära Pireus) har uthyrning av små bilar och mopeder för barn och en fin lekplats. Där kan man bada vid klipporna. Det finns cafeer och ställen att äta på efter hela kusten och fina vägar för promenader vid marinorna. Lycka till! bye_bye

sandra-79
2007-05-19, 18:54
Tack så mycket för era svar!! Stranden får det ju bli, såklart! Tar man bara bussen till pireaus då och hoppar av någonstans på vägen? Eller tar vi spårvagn?? från pireaus till någon strand? Ursäkta dumma frågor, men vill att allting ska gå så smidigt som möjligt, eftersom vi är bara två vuxna och 6 barn:) + att vi kommer ha JÄTTEMYCKET packning! Så alla tips på absolut smidigaste sättet att ta sig till en strand är välkommet:) :)

/sandra

Eirini
2007-05-22, 08:28
Ni tar bussen från flygplatsen som går till Pireus och går av vid ngn av stränderna Kalamaki, Edem, Flisvos. Bussen gör stopp där om man säger till. Klart att det blir lite knöligt om ni tar med all packning till stranden men det är väl en mycket bättre lösning än att spendera en hel dag i värmen i Pireus........
Fråga vid ngt cafe om ni kan lämna väskorna, där ni givetvis också tar en kopp kaffe. ;)

När ni har badat färdigt är det bara att fortsätta med samma busslinje till Pireus och ta båten till öarna!!