handdator

Visa fullständig version : Hemma från Kreta.


bob-kåre
2007-05-12, 14:17
Nu har vi kommit hem från ett vårligt Kreta.
Hann med 110 mil i lilla hyrbilen.
Första dagen (fredag) vi kom iofs dit på torsdag kväll, men då blev det bara mat, inköp av duschtvål och tandkräm då ena väskan inte var med till flygplatsen. Iaf, fredagen började med att det knackade på dörren och vips, nu hade vi 2 väskor. Fick hyrbil lite senare vid 12 och vi drog direkt till Gramvoussa, där var det jätte fint och lite med folk. När vi senare kom tillbaka till hotellet för dusch och ombyte inför kvällen så kom vi inte in på rummet. Låset hade visst slutat fungera, men en snäll hotellägare bröt upp dörren och vi fick byta rum. Det var inte bara råkigt för nu fick vi bättre utsikt. :)

http://www.nicemoose.com/kreta07/12.jpg

Lördag var vi till Georgioupolis och solade och badade, på vägen hem var vi till Vrisses och tittade, åt där på en mysig taverna vid "floden". När vi kom hem på kvällen så fungerade låset till rummet som tur var.

http://www.nicemoose.com/kreta07/11.jpg

På Söndagen åkte vi till Sougia, vilket är ett måste verkar det som på våra resor. Vi hamnar alltid där, jag på en taverna med ett korsord och frappe och min sambo på stranden och blir kräfta. På vägen hem åkte vi till Omalosplatån och tittade lite på fåren och getterna. Vi hann även med en sväng till Maleme och den tyska krigskyrkogården.
Kan tillägga att varje dag innan vi åkte tillbaka till hotellet för att duscha och byta om för kvällen så togs det ett "raggarvarv" till agia apostoli för att se om jag kunde hitta en kollega som skulle bo på pella steve 1.

http://www.nicemoose.com/kreta07/10.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/9.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/8.jpg

Måndagen åkte vi till falassarna och solade eller rättaresagt min sambo låg och pressade medans jag byggde ett sandfort. På eftermiddagen ringde min kollega och undrade vad vi gjorde, vi bestämmde oss för att träffas på kvällen, jag min sambo, min kollega och hans fru, dotter, 2 barnbarn och en kompis till hans dotter och hennes bror (puh) jag dom var iaf 7 st. Vi gick ut och åt och drack en hel del mythos och ozuo, vi fixade även en bil till dom så de kunde följa med till falassarna dagen efter.

http://www.nicemoose.com/kreta07/7.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/6.jpg

Tisdag var det sol och bad vid falassarna med 1,5-2m höga vågor. Mycket roligt med höga vågor då det blir lite mer sport att bada. Var in till kissamos på vägen hem och åt. Åkte förbi hotellet på vägen tillbaka och for direkt till Kournas sjön så kollegan kunde se den. Där blev det en till av många frappe.

http://www.nicemoose.com/kreta07/13.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/5.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/4.jpg

Onsdag var vi till Frangokastelo jag intog en taverna vid stranden och löste korsord och min sambo solade i 30 min innan det blev molnigt. Var även till Chora Sfakion och gick runt lite och sög på en glass. Dagen avslutades med minigolf tillsammans med kollegan och hans "skock" :)

http://www.nicemoose.com/kreta07/3.jpg

http://www.nicemoose.com/kreta07/2.jpg

Torsdag (sista dagen) min sambo skulle pressa det sista så jag åkte och plockade upp kollegan och visade runt honom lite, då de var där för första gången och hyrde bara bil 1 dag. Vi var även in till chania och handlade lite.

http://www.nicemoose.com/kreta07/1.jpg
Hittade en mycket fin Amazon utanför Jumbo i Chania.

Hoppas det inte blev för mycket med alla bilder... så det segar ner.
Vi hade iaf en mycket lyckad semester på Kreta som det alltid blir där och kommer att bli många fler gånger.

Mvh Fredrik

UlfWiman
2007-05-12, 15:03
Hej

Det här tycker jag passar bättre under resebrev.
Kul att ni hade det bra.

Uffe

Kikh
2007-05-12, 15:08
Körde ni bil till Balos:eek: Era stollar! Hur var vägen i år?
Ni verkar ha fått en riktig rivstart på ert Kretaäventyr. Jag får enorm hemlängtan när jag ser bilderna. Välkomna tillbaka till Sverige!

Kickie, 19 dagar kvar...

bob-kåre
2007-05-12, 15:17
Ojdå. resebrev tänkte jag inte på...

Vi körde bil ut, en liten hyundai (eller hur det stavas) Atos. Det var inte att rekommendera, det tog tid.

Soldyrkaren
2007-05-13, 12:49
Tack för en trevlig rapport från Kreta, och fina bilder!

(Trist att den första kommentar du får är "detta hade passat bättre på annan plats", finns alltid de som tycker att regler är viktigare än innehåll tyvärr)

martinifk
2007-05-15, 01:54
Jättefina bilder, Fredrik :)
Längtan är inte liten...

Kalimera
2007-05-15, 13:39
Tack för härliga bilder! klapp_klap

Suz
2007-05-15, 20:11
Härliga bilder! Det blev inte alls segt, bilderna var rätt små så det gick bara bra.

Nu har vi fått en liten försmak inför Kretaresan i juni.

UlfWiman
2007-05-16, 10:37
Till soldyrkaren.

Jag tänkte mest på andra människor som går in på Kalimera och inte hittar till forumet men hittar till resebreven. Annars är jag inte så mycket för ordning och regler.

Uffe